Eyecatcher Junior
Eyecatcher Junior Foto: Aangeleverd

Drie dansteams van Dans Hier succesvol in Heerenveen en Assen

· leestijd 1 minuut Sport

HEERENVEEN - Op 21 en 22 mei waren de finales van het Noord Nederlands Kampioenschap Streetdance in Heerenveen en DancEvent in Assen. Na genoeg punten verzameld te hebben tijdens de voorrondes, wisten de dansteams van Dans Hier zich te plaatsen voor deze finales.   

Eyecatcher Junior werd zaterdag eerste in de categorie selectie en mag zich nu Noord Nederlands Kampioen noemen! De dag erna werd het team wederom eerste in Assen. Een fantastische prestatie van dit jonge team; dit belooft wat voor volgend seizoen!  Eyecatcher was tijdens de voorrondes bij beide dansorganisaties gepromoveerd naar de hoogste categorie; hierdoor was het deelnameveld erg sterk. In eerste instantie werden ze elfde en hiermee laatste, maar door een oplettende danser werd er in de uitslag een telfout geconstateerd. Daardoor stegen ze alsnog naar een goede vijfde plek! In Assen had het team wederom pech omdat de verkeerde muziek gestart werd. Gelukkig mocht Eyecatcher later alsnog haar dans laten zien; ditmaal op de juiste muziek. Hiermee behaalde zij een derde plek in de categorie demo.  

Kippenvel

Speciaal voor het NNKS in Heerenveen kwam het team Justice Crew weer in actie. Het team is eerder dit jaar in twee nieuwe teams opgesplitst, maar deed toch nog mee in Heerenveen in de categorie Demo en werd daar knap tweede van de in totaal acht teams. De dansers bezorgden het publiek kippenvel met hun mooie choreo. 

 Finales in Steenwijk

Alle dansteams komen nog een keer in actie tijdens de finales van het Nederlands Kampioenschap Soneo in Steenwijk. Dit zal plaatsvinden op zondag 12 juni in de Meenthe. Het dansseizoen zal daarna afgelopen zijn. Dans Hier! houdt op donderdag 23 juni en vrijdag 24 juni audities. Wie zelf ook graag wil dansen in een wedstrijdteam kan zich via www.dans-hier.nl opgeven.  

Eyecatcher
Giethooorn Wethouder Bram Harmsma overhandigd cheque aan Jan en Jeroen Schreur van de gelijknamige punterwerf voor de bouw van het Experience Centre
Nieuw Experience Center Giethoorn krijgt bijdrage uit Leefbaar Giethoorn Deal Steenwijkerland 2 uur geleden
Popkoor Bloxy Music gaat inschepen in Kalenberg voor de overtocht naar New York -
Bloxy Music on Tour: koor is woensdag per boot vertrokken van Kalenberg naar New York Cultuur 13 uur geleden
Afbeelding
Henk Holterman neemt afscheid van Kringloopwinkel Steenwijk Steenwijkerland 14 uur geleden
Een punter in aanbouw op de werf van de familie Schreur
200.000 euro voor nieuw Experience Center in Giethoorn Steenwijkerland 15 uur geleden
Blokkentest
Gratis fittesten voor 55+ers in Steenwijkerland Steenwijkerland 16 uur geleden
Natuurfotograaf Philip Friskorn opent hotel in Sint Jansklooster
Natuurfotograaf Philip Friskorn opent hotel in Sint Jansklooster 15 insectenhotels in Steenwijkerland Steenwijkerland 18 uur geleden

Abonneer gratis

op de digitale krant en ontvang
deze wekelijk in je mailbox.