Afbeelding
Foto: Pixabay

Gemeente Steenwijkerland organiseert wijkgesprek en wijkwandeling voor Clingenborgh en omgeving

· leestijd 1 minuut Steenwijkerland

STEENWIJKERLAND - De gemeente Steenwijkerland gaat in gesprek met inwoners van de wijk Clingenborgh en directe omgeving over de toegankelijkheid van hun wijk. 

Wat vinden de inwoners van hun wijk? Wat houdt inwoners tegen of helpt juist om bijvoorbeeld door de wijk te kunnen fietsen en te wandelen. Andere mensen te ontmoeten of te bewegen. Maar ook, hoe ervaren inwoners het om vanuit hun wijk naar voorzieningen in de buurt te gaan. Zoals een winkel of de fysiotherapeut. Zijn er obstakels of hindernissen die bewoners tegenhouden? Allemaal bespreekpunten die aan bod komen tijdens het wijkgesprek en de wijkwandeling. 

Mening en ervaring delen
Wethouder Melvin Smit: “De meningen en ervaringen van inwoners zijn erg belangrijk. Inwoners weten tenslotte het beste wat de plus- of verbeterpunten in hun wijk zijn. Daarom worden de wijkgesprekken en wijkwandelingen georganiseerd, om samen te bekijken hoe we de openbare ruimte een plus kunnen geven. Ik wandel zelf mee op woensdag 22 juni, omdat ik het belangrijk vind om te horen wat inwoners vinden. Alle inwoners van Clingenborgh en omgeving zijn per brief uitgenodigd voor het wijkgesprek en de wijkwandeling. Deelname is uiteraard vrijblijvend, maar ik hoop natuurlijk dat er heel veel mensen meedoen.”

Wijkgesprek
Het wijkgesprek vindt plaats in de centrale hal van Zonnekamp (Oyershoeve 1 in Steenwijk).

- woensdagmiddag 22 juni 2022, inloop van 13.30 uur tot 16.00 uur

- zaterdagmiddag 25 juni 2022, inloop van 13.30 uur tot 16.00 uur

Inwoners kunnen zelf beslissen op welke dag en welk tijdstip ze willen langskomen. Aanmelden voor het wijkgesprek is niet nodig.

Wijkwandeling
De wijkwandeling is een aanvulling op het wijkgesprek. De wijkwandeling wordt georganiseerd zodat inwoners locaties kunnen laten zien aan de gemeente, waar verbeteringen mogelijk zijn. De wandelingen starten op 22 en 25 juni om 14.30 uur. Op woensdag de 22e wandelt wethouder Melvin Smit mee. Vertrekpunt is de centrale hal van Zonnekamp.

Aanmelden
Om de wijkwandelingen goed voor te bereiden is het handig om te weten wie er meegaan. Aanmelden kan telefonisch via telefoonnummer 14 0521. Of door een mail te sturen naar egbert.dijkshoorn@steenwijkerland.nl met als onderwerp ‘Toegankelijkheid Clingenborgh’. 


Popkoor Bloxy Music gaat inschepen in Kalenberg voor de overtocht naar New York -
Bloxy Music on Tour: koor is woensdag per boot vertrokken van Kalenberg naar New York Cultuur 15 uur geleden
Afbeelding
Henk Holterman neemt afscheid van Kringloopwinkel Steenwijk Steenwijkerland 17 uur geleden
Een punter in aanbouw op de werf van de familie Schreur
200.000 euro voor nieuw Experience Center in Giethoorn Steenwijkerland 17 uur geleden
Natuurfotograaf Philip Friskorn opent hotel in Sint Jansklooster
Natuurfotograaf Philip Friskorn opent hotel in Sint Jansklooster 15 insectenhotels in Steenwijkerland Steenwijkerland 20 uur geleden
Nirvana’s MTV Unplugged
Herbeleef Nirvana's legendarische MTV Unplugged-concert in De Meenthe Cultuur 20 uur geleden
Roger Sorel
Team Steenwijk 2 derde in Districtfinale dagcompetitie Sport 21 uur geleden

Abonneer gratis

op de digitale krant en ontvang
deze wekelijk in je mailbox.