Steltlopers in het centrum van Steenwijk
Steltlopers in het centrum van Steenwijk foto: René Wiegmink

Kerst in Steenwijk: steltlopers paraderen door de stad

· leestijd 1 minuut Steenwijk

STEENWIJK - Afgelopen weekend stond de binnenstad van Steenwijk in het teken van Kerst in Steenwijk. Sprookjesachtige steltlopers paradeerden door de winkelstraten en winkeliers lieten hun klanten profiteren van kerstaanbiedingen. 

Vol bewondering kijkt zaterdagmiddag een meisje omhoog naar de twee IJskoninginnen die over de Markt lopen. Deze steltlopers torenen met hun lengte van ruim drie meter ver boven alles en iedereen uit. Ze kunnen zelfs op de bovenverdieping van de Wibra naar binnen gluren. Als later op de middag het mistig wordt, zijn hun verlichte hoepelrokken nog zichtbaar. “Sprookjesachtig mooi,” zegt een voorbijganger. Ook de andere acts krijgen veel bekijks. De Lava Queens zijn echte diva’s, die met parasols in de hand zich dansend over straat begeven. Op hun fel rode kostuums flikkeren ledlampjes. Wie wil kan op de foto op de Kerstfiets of zwaaien naar het Dickens Echtpaar. 

Twee geslaagde dagen
“Geen topdrukte, wel gezellig druk,” zegt Aldo Kallee van Steenwijk Vestingstad na afloop. “We hadden veel aanloop, maar niet zo veel als bij Kerst in Steenwijk met alle toeters en bellen.” Daarmee bedoelt de eigenaar van Gezellig dat de editie van 2021 sober van aard was zonder koren, kraampjes en podia. Kallee spreekt toch van twee geslaagde dagen. Dat er geen topdrukte ontstond was immers ook de bedoeling. Steenwijk Vestingstad organiseerde Kerst in Steenwijk bewust op twee dagen, zodat de drukte gespreid kon worden. Ook komend weekend is het nog Kerst in Steenwijk. Op zaterdag 18 december zorgen de Twinkle Tunes Arreslee en de Darles Chicken Singers voor sfeervolle kerstmuziek. De Fantasy Sneeuwman en de Ice King zijn ook van de partij. Op 19 december is het Koopzondag. Op die dag spelen Het Sneeuwpoppenorkest en de IJdiva’s kerstmuziek. De Kerstelven zorgen voor een sprookjesachtige sfeer.

STEENWIJK - Kerstsfeer in het centrum van Steenwijk.
.
Olde Veste - Jubbega
Bestuur Olde Veste doet hernieuwde oproep aan KNVB: 'Door Jubbega uit de competitie te nemen beloon je de club' Sport 21 uur geleden
Jan Vayne en Adriaan Stoet
Wiedenconcert met Jan Vayne en Adriaan Stoet Cultuur 21 uur geleden
Schuurverkoop
Oldemarkt heeft 45 adressen met schuurverkoop Steenwijkerland gisteren