Vlnr: Sity Kars, Hélène de Leeuw en Jules van Oldenbeek
Vlnr: Sity Kars, Hélène de Leeuw en Jules van Oldenbeek Foto: Hilda Knol

Jules is de nieuwe eigenaar van Juwelier Visser

· leestijd 1 minuut Steenwijk

STEENWIJK - Jules van Oldenbeek (29) is de nieuwe eigenaar van Juwelier Visser. Hij volgt daarmee zijn vader Carlo op, die op 15 maart overleed.

Met een foto op de toonbank houden Jules en zijn medewerkers Carlo in herinnering. “Nog niet alle klanten weten dat mijn vader is overleden,” vertelt Jules. Ondanks het verdriet is het hem en zijn medewerkers gelukt om de juwelierszaak voort te zetten. “Al toen mijn vader ziek werd, ben ik mede-eigenaar geworden en nu ga ik samen met Sity, Hélène en Veerle op dezelfde voet verder,” vervolgt Jules. Daarmee wil hij geruchten ontkrachten dat Juwelierszaak Visser zou ophouden te bestaan. Als nieuwe eigenaar gaat hij door, waarbij hij de wijze lessen van zijn vader in herinnering houdt. “Van hem heb ik geleerd servicegericht en klantvriendelijk te zijn.” Net als zijn vader vindt Jules het leuk om de tijd te nemen voor zijn klanten en hun vragen te beantwoorden. Daarbij kan de jonge ondernemer putten uit de kennis die hij opdeed tijdens zijn opleidingen tot goudsmid en taxateur. Bovendien heeft Jules al tien jaar werkervaring, waaronder meerdere jaren in andere juwelierszaken. “Mijn vader zei tegen mij: ‘Ga eerst maar ervaring opdoen bij anderen’,” zegt hij met een lach. De laatste jaren was hij veel in de werkplaats te vinden van Juwelier Visser om sieraden te repareren. 

Goud

Voor de toekomst heeft Jules al enkele plannen gesmeed. “We verkopen veel gouden kettingen en armbanden, daarmee zou ik graag verder willen gaan,” klinkt het enthousiast. Omdat veel stellen hun uitgestelde feesten en bruiloften alsnog gaan vieren, hebben aanzoeksringen en trouwringen ook volop zijn aandacht. Het assortiment wil Jules verder grotendeels houden zoals dat is. “Dat is goed zoals het is, we hebben een breed assortiment in alle prijsklasses,” illustreert Jules. De aankleding van de winkel gaat wel veranderen: de wanden, vloeren en het meubilair worden allemaal binnenkort vernieuwd. “Deze verbouwing was het plan van mij vader, maar door zijn verslechterde gezondheid moesten we de plannen uitstellen.”

www.visserjuwelier.nl

Afbeelding
In deze Overijsselse gemeente staan de meeste energiezuinige huizen: Steenwijkerland heeft 31,4% energielabel A Steenwijkerland 28 apr, 16:00
Afbeelding
Meppel meest kunstzinnige gemeente van Drenthe Westerveld 28 apr, 14:00
Hervormde kerk Vledder
Ledenvergadering Dorpsbelang Vledder gaat over woningbouw, dorpshuis en ontmoetingsplein Westerveld 28 apr, 13:00