Aimee Heerschop en Marcel Scheringa
Aimee Heerschop en Marcel Scheringa Foto: Infopunt Duurzaam Steenwijkerland

Klimaatburgemeerster Aimee Heerschop hangt de vlag uit bij het Infopunt Duurzaam Doen

Steenwijk

STEENWIJKERLAND - Aimee Heerschop (19) uit Steenwijk is een jaar lang Klimaatburgemeester van Steenwijkerland. Speciaal voor haar benoeming heeft Aimee de ‘Nationale Klimaatweekvlag’ ontvangen, die zij de hele week kan ophangen op een plek naar keuze. Zo kan iedereen zien dat zij de Klimaatburgemeester is geworden van de gemeente Steenwijkerland. Donderdag 3 november om 15.30 uur heeft ze de vlag opgehangen bij het Infopunt Duurzaam Steenwijkerland. Dit gebeurde in aanwezigheid van wethouder Marcel Scheringa, die haar kwam feliciteren met haar benoeming.

Aimee is veel met het klimaat bezig en hoopt met haar duurzame voorbeeld mensen in haar directe omgeving/Steenwijkerland aan te zetten tot actie. Ze zit in de Jongeren Actie Raad (JAR) die graag meer jongeren wil betrekken bij het klimaat. Wethouder Marcel Scheringa: “Als gemeente willen we graag de samenwerking met de JAR verder uitbreiden op het gebied van klimaat en duurzaamheid. Met de benoeming van Aimee kunnen we hierin een volgende stap zetten.”

Afgelopen zomer konden mensen zich aanmelden als klimaatburgemeester. Als Klimaatburgemeester wil Aimee anderen inspireren om ook een bijdrage te leveren aan het verminderen van de CO2-uitstoot. Ook haakt ze deze week aan bij enkele activiteiten tijdens de Klimaatweek Steenwijkerland, die is georganiseerd door de stichting Duurzaam Steenwijkerland in samenwerking met de gemeente Steenwijkerland.

Sjef Damhuis houdt zijn lezing in Hoogthij
Lezing Sjef Damhuis over nazi-terreur in Steenwijk: MFC Hoogthij met 200 bezoekers twee keer uitverkocht Steenwijkerland 3 uur geleden
Afbeelding
Oldtimer Festival Vollenhove is op zaterdag 11 mei Steenwijkerland 17 uur geleden
Afbeelding
Controle op waterkwaliteit zwemplassen van start Algemeen 19 uur geleden
Afbeelding
Arnold Struik jr. neemt de leiding in Jos Verheijen Memorial driebandentoernooi Sport 21 uur geleden
Olde Veste - Jubbega
Bestuur Olde Veste doet hernieuwde oproep aan KNVB: 'Door Jubbega uit de competitie te nemen beloon je de club' Sport 22 uur geleden
Jan Vayne en Adriaan Stoet
Wiedenconcert met Jan Vayne en Adriaan Stoet Cultuur 23 uur geleden