Afbeelding
Foto: George Huisman

In memoriam George Huisman

Steenwijk

STEENWIJK - Journalist George Huisman (67) is op 7 februari plotseling overleden. Bij het uitlaten van zijn hond in zijn woonwijk De Beitel werd de alom bekende en geliefde Steenwijker getroffen door een hartaanval. Huisman laat zijn vrouw Bea Klein Hazebroek, zijn kinderen Lisa en Jesper en drie kleinkinderen na.

Huisman is geboren in Hardinxveld-Giessendam. Als vierjarig jongetjes verhuisde hij met zijn ouders naar Steenwijk-West. Hij begon als journalist in 1978 bij Het Dagblad. De uitgever Wegener voegde deze krant in 2003 samen met een aantal andere regionale dagbladen onder de verzamelnaam de Stentor. Sinds 2014 werkte Huisman vanuit zijn eigen bedrijf TekstHuis. Van daaruit werd hij in 2016 redacteur en coördinator van Zicht op Steenwijk en andere kranten van uitgever Boshuis Media. Daarnaast schreef hij regelmatig voor de Steenwijker Courant en De Kop, Krant van Steenwijkerland. Huisman blonk uit in het portretteren van mensen. Hij nam altijd alle tijd voor de mensen die hij interviewde. Het leverde boeiende verhalen op met veel citaten, waarbij hij de geïnterviewden een mooi podium bood. In de huis-aan-huiseditie van de Steenwijker Courant vulde hij sinds 2022 de bij lezers populaire column ‘Kniepertien’. Daarin liet hij blijken ook over een scherpe pen en kritische houding te bezitten. Met deadlines kon hij prima omgaan, in ieder geval bij De Kop was hij altijd ruim op tijd

In Steenwijk kreeg Huisman veel bekendheid als tekstschrijver van het oudejaarscabaret ‘Terug naar Steenwijk’. Bovendien schreef hij vele jaren mede het verhaal voor de Steenwijkerlandse Taal- en Kennisquiz. Daarbij maakte hij ook deel uit van de jury. Op 1 maart is de volgende editie. Daarbij zou hij ook weer present zijn. Verder was de Steenwijker een clubman in hart en nieren van d’ Olde Veste ’54. Voor deze voetbalvereniging zat hij vele jaren in de redactie van de Olde Vestekrant en de pr-commissie. Ook werd hij door vele bedrijven, scholen en De Meenthe gevraagd om jubileumverhalen en andere artikelen te schrijven.

De uitvaartsdienst was op maandag 13 februari in De Meenthe. Honderden mensen luisterden naar meerdere sprekers die mooie herinneringen aan Huismans leven ophaalden.

De redactie van De Kop zal de bijdragen van George Huisman gaan missen. Zij wenst zijn vrouw, kinderen en kleinkinderen veel sterkte!

Afbeelding
Bruidspaar Sielhorst is 65 jaar getrouwd: 'Jo werd onverwachts Riet's winnende lot' Steenwijk 9 uur geleden
Afbeelding
Giethoorn staat centraal tijdens Dag van de Geschiedenis Steenwijkerland 9 uur geleden
Afbeelding
Dit zijn de Overijsselse kanshebbers op deelname aan het Regio Songfestival Cultuur 11 uur geleden
Afbeelding
19 verenigingen uit Steenwijkerland en 7 uit Westerveld vanaf zaterdag op pad met de Grote Clubactie Steenwijkerland 21 sep., 10:32
Afbeelding
Eén op drie huurders in Drenthe mogelijk in geldproblemen Westerveld 21 sep., 10:04
Afbeelding
Tour de Wijnboer op zondag 24 september in Havelte Westerveld 21 sep., 07:00