Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Steenwijker Amateur Schilders gaan met expositie ‘Kleur bekennen’

· leestijd 1 minuut Cultuur Insta-Dekop

STEENWIJK - Leden van de Steenwijker Amateur Schilders (SAS) tonen na 3 jaar coronatijd hun nieuwste werk in Galerie Steenwijk onder de naam ‘kleur bekennen’. Het is een expositie met veel kleur in de schilderijen. De opening is op zaterdag 18 februari.

De verschillende stijlen van werken van de 35 leden maken het tot een zeer afwisselende kijk op het thema. Voorzitter Harry de Coo legt uit: “We coachen elkaar en krijgen tips van kunstenares en begeleidster Anne Mercker. We werken met acryl, olieverf, aquarel en soms met gemengde technieken. De smaak en diversiteit van de deelnemers zorgt voor een aantal wonderlijke kunstwerken die het bekijken waard zijn.”

Iedereen die al eens een cursus schilderen heeft gevolgd, is van harte welkom als lid bij de SAS. Het seizoen bestaat uit 20 bijeenkomsten. Op maandagmiddag van of dinsdagavond gaan de leden samen met schilderen en tekenen bezig. Iedereen is volledig vrij in het kiezen van een onderwerp, stijl en techniek. Er zijn geen klassikale opdrachten, behalve voor de expositie in Galerie Steenwijk. Speciaal voor deze expositie zijn er naar het thema “insect en bloem” een aantal kleine doeken geschilderd. Daar zijn 3 panelen van gemaakt en in elk paneel zijn 8 doeken verwerkt. Deze zijn voor het eerst in Galerie Steenwijk te zien en komen later in het multifunctioneel centrum de Zuidwester in Steenwijk te hangen.

De opening van deze expositie is op zaterdag 18 februari 2023 om 10.30 uur. Iedereen is van harte uitgenodigd hierbij aanwezig te zijn. Verder is de expositie van vrijdag 17 februari tot en met vrijdag 10 maart gratis te bezoeken. 

Als u de uitnodigingen van de Galerie Steenwijk wenst te ontvangen, stuur dan een bericht naar contact@galeriesteenwijk.nl o.v.v. ‘uitnodigingen’. Voor meer informatie over de SAS kunt u contact opnemen met Harry de Coo, telefoon : 06 8340 5314, mail : h.decoo@kpnmail.nl of kijk op https://sas-steenwijk.jouwweb.nl/

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding