Dodenherdenking in Giethoorn
Dodenherdenking in Giethoorn Foto: Aangeleverd

Giethoorn herdenkt met stille tocht en viert bevrijding met muziek

Steenwijkerland

GIETHOORN - Voor het derde achtereenvolgende jaar herdenkt Giethoorn op 4 mei met een stille tocht. Een dag later wordt de bevrijding gevierd met een muziekfestival. De organisatie is in handen van het Comité 4 en 5 mei.

Stille tocht en herdenkingsplechtigheid

Het vertrek voor de stille tocht op zaterdag 4 mei is om 19.30 uur vanaf activiteitencentrum De Buuzepolle aan de Sportlaan. Na aankomst bij het oorlogsmonument op de begraafplaats bij de protestantse kerk aan de Beulakerweg worden om 20.00 uur 2 minuten stilte in acht genomen. Aansluitend is een kranslegging, zijn er toespraken en worden gedichten voorgedragen. De herdenkingsplechtigheid wordt afgesloten met een defilé langs de oorlogsgraven. Na de plechtigheid is er bij het naastgelegen Protestants Centrum gelegenheid tot koffiedrinken.

Muziekfestival op 5 mei

Zondag 5 mei kunnen jong en oud samen de vrijheid vieren tijdens een muziekfestival in Kulturhus De Eendracht. Aan Ken Besuijen het muzikale bevrijdingsfeest om 14.30 uur te openen. Deze geboren Meppeler acteert en presenteert, maar is vooral bekend om zijn repertoire met liedjes van onder anderen Wim Sonneveld en André van Duijn. Vanaf 16.00 uur staat de Gieterse topband The Radiators klaar om er tot 20.30 uur samen met het publiek één groot feest van te maken.

Anja Balder-Seubers van stichting Make-A-Wish en haar vrijwilligersteam verkopen rond etenstijd broodjes hamburger, waarvan de opbrengst uiteraard naar het goede doel gaat. Stichting Make-A-Wish vervult wensen van ernstig zieke kinderen.

Het organiserende Comité 4 en 5 mei Giethoorn heeft een eigen website met daarop onder meer een button waarmee men zich kan aanmelden als donateur: 4 en 5 Mei stichting Giethoorn (4en5meigiethoorn.nl)

Afbeelding
Arnold Struik jr. neemt de leiding in Jos Verheijen Memorial driebandentoernooi Sport 15 uur geleden
Olde Veste - Jubbega
Bestuur Olde Veste doet hernieuwde oproep aan KNVB: 'Door Jubbega uit de competitie te nemen beloon je de club' Sport 17 uur geleden
Jan Vayne en Adriaan Stoet
Wiedenconcert met Jan Vayne en Adriaan Stoet Cultuur 17 uur geleden