Hennie de Vos
Hennie de Vos Foto: Aangeleverd

Hennie de Vos lid van verdienste van Vogelkring Steenwijk en Omgeving

· leestijd 1 minuut Steenwijk

STEENWIJK - Tijdens de jaarvergadering van de Vogelkring Steenwijk en Omgeving is Hennie de Vos benoemd tot lid van verdienste van de Vogelkring.

Zij organiseerde tijdens de jaarlijkse vogeltentoonstellingen van de Vogelkring altijd de zaalverloting, waarvan de opbrengst ten goede kwam aan de kosten van de vogeltentoonstelling. Een dergelijke verloting vereist jaarlijks veel voorbereiding, aanschaf van de prijzen, opbergen van de prijzen, de nummering van de prijzen, de prijsnummers en de niet prijsnummers (nieten) in de diverse envelopjes doen, afijn te veel werk om op te noemen.

Hennie de Vos deed het werk niet alleen. De eerste jaren en dat was begin jaren tachtig van de vorige eeuw, deed ze dit nog samen met mevrouw Lensen. Dat was destijds in De Meenthe waar de tentoonstellingen werden gehouden. Vervolgens verhuisde de Vogelkring met haar tentoonstellingen naar de winkel van de Welkoop, waar op de bovenverdieping de tentoonstelling werd gehouden en uiteraard ook de zaalverloting. Toen mevrouw Lensen ermee stopte, kwam Sjoerdje Kist Hennie meehelpen en later hielpen ook haar beide dochters mee, niet alleen thuis, maar ook tijdens de verlotingen in de zaal.

Van de Welkoop ging de Vogelkring naar de winkel van schildersbedrijf Kleinsmit aan het Steenwijkerdiep en ook daar wist Hennie de Vos een prachtige zaalverloting in te richten. Na een jaar bij Kleinsmit ging de Vogelkring over naar het Slosgebouw, waar nog steeds de tentoonstelling en de bijbehorende zaalverloting wordt georganiseerd. 

In 2022 overleed helaas Sjoerdje Kist en inmiddels gaat de leeftijd bij de organisatoren van deze zaalverloting en ook de gezondheid een rol meespelen en is besloten dat de zaalverloting in 2022 de laatste was die georganiseerd werd.

Voor het financiële deel van de tentoonstelling was de opbrengst van de zaalverloting een grote bron van inkomsten en wel zodanig, dat eigenlijk elke tentoonstelling met winst werd afgesloten.

Hennie de Vos en haar familie deden dit zo’n kleine 40 jaar en dan mag je gerust spreken over een geweldig vermogen dat zij heeft dan wel hebben ingebracht voor de Vogelkring. De leden en het bestuur van de Vogelkring vonden het dan ook volkomen terecht dat zij werd benoemd tot lid van verdienste van de Vogelkring Steenwijk e.o.

Jammer genoeg kon zij destijds de bijeenkomst niet bijwonen, reden waarom de bijbehorende oorkonde en een bloemetje bij haar thuis werden uitgereikt. 

Aanvallende actie van Jason Huisman
Update: Olde Veste wint laatste competitiewedstrijd tegen Alcides met 3-1 Met foto- en videoverslag 5 uur geleden
Bas Nijhuis
Bas Nijhuis volgt Overijsselse Olympische sporters in eigen Oost-serie 'Bas naar de Spelen' Sport 5 uur geleden
Diner en Blanc
Laatste kaarten in de verkoop Diner en Blanc Steenwijk 19 uur geleden
Afbeelding
Bewonersbijeenkomst Theaterspektakel Kaatje bij de Sluis in Blokzijl Cultuur 18 mei, 16:00
Femke Welvaadt-Middelplaats -
Femke Welvaadt-Middelplaats: 'Inwoners niet als klant zien, maar als inwoners' Column 18 mei, 14:00
Afbeelding
Onderzoek: Dit betaal je in 2024 voor een huwelijksceremonie in Drenthe en Overijssel Algemeen 18 mei, 12:00