Informatiecafé Zonnekamp
Informatiecafé Zonnekamp Foto: Aangeleverd

Informatiecafé Zonnekamp 3 ochtenden per week geopend

Steenwijk

STEENWIJK- Vanaf 18 april zal het Informatiecafé in Zonnekamp drie ochtenden per week geopend zijn, voor iedereen die te maken heeft met breinziekten. Hiervoor hebben Zorggroep Noorderboog, de Dementheek, Parkinsoncafé en Mantelzorgnetwerk Steenwijkerland de handen ineengeslagen.

Op dinsdag-, woensdag- en donderdagochtend is het Informatie-Café van 9.00 tot 12.00 uur geopend en is er gelegenheid voor iedereen die daar behoefte aan heeft om langs te komen. Bianca Smit van Noorderboog vertelt: “Het Informatiecafé is te vinden gelijk links na de entree in Zonnekamp, aan de Oyershoeve 1 in Steenwijk. Sinds een aantal jaren is de Dementheek daar gevestigd en we gaan nu dus verbreden door ook voor mensen die met Parkinson, NAH, MS of andere breinziekte te maken hebben. Ook mantelzorgers zijn natuurlijk welkom. Er is koffie, een luisterend oor en heel veel informatie!”

Netwerkkracht

Het Mantelzorgnetwerk in Steenwijkerland is een verbindend netwerk, waar veel organisaties in vertegenwoordigd zijn. Veel zorgprofessionals weten elkaar te vinden en zo wordt ook vlot van alles gecombineerd en georganiseerd. Leny Kaastra van het Parkinsoncafé is ook enthousiast over het initiatief: “We organiseren maandelijks een Parkinsoncafé in de regio en denken dat dit Informatiecafé een mooie aanvulling is op het aanbod, zo is ook de dagbehandeling voor parkinsonpatiënten betrokken,zij zullen op de woensdag aanwezig zijn.”

Meer Info?

Wie meer wil weten over het Informatiecafé kan contact opnemen met Sociaal Werk De Kop via mantelzorg@sociaalwerkdekop.nl of 0521-745080. Of met Noorderboog via Marlies Roelofsen, parkinsonverpleegkundige 06-83545373.

Op de foto: Jenneke Wouterson, Bianca Smit en Tiny Bijl van zorggroep Noorderboog, Leny Kaastra en Frans Andriessen van Parkinsoncafé Steenwijkerland-Meppel en Paula Bierma van het Mantelzorgnetwerk Steenwijkerland.

Met behulp van een pootmachine verdwijnen de dahliaknollen in de grond bij Excellent
Dahliaknollen poten voor het Corso in Vollenhove: ''Het blijft mooi!'' Steenwijkerland 13 mei, 12:00
Afbeelding
Geslaagd Oldtimer Festival Vollenhove Met vier foto's 13 mei, 12:00
Lizelotte Jongman (links) en Sanne Dusseljee
Dansduo Lizelotte Jongman en Sanne Dusseljee Nederlands Kampioen Sport Insta-Dekop 13 mei, 08:46