Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Dag van de Mantelzorg op woensdag 8 november in De Meenthe

· leestijd 1 minuut Steenwijk

STEENWIJK - Elk jaar op 10 november is het de Dag van de Mantelzorg. Dit jaar wordt deze dag en het 10-jarig bestaan van het Mantelzorgnetwerk Steenwijkerland gevierd op woensdagmiddag 8 november in de evenementenhal in De Meenthe in Steenwijk. Met muziek, een zorginfomarkt, de oplaadbrigade en vooral de gelegenheid om elkaar te ontmoeten. De jonge mantelzorgers trappen de week af op zaterdagmiddag 4 november in de Buze. 

Zorginfomarkt
Wethouder Trijn Jongman zal de middag op woensdag 8 november om 14.30 uur openen en de aanwezige mantelzorgers toespreken. Zo’n 40 netwerkpartners van het Mantelzorgnetwerk vormen samen de zorginfomarkt. Dat zijn bijvoorbeeld thuiszorgorganisaties, een notaris, de wmo, een maaltijdleverancier Van Smaak, Saar aan Huis, ZorgMies, begeleidende organisaties, Sociaal Werk De Kop en nog veel meer. Dit jaar is er ook weer een oplaadbrigade, met diverse activiteiten om mantelzorgers ontspanning en afleiding te bezorgen. “Het wordt een middag/avond van ontmoeten en bijpraten, van informatie halen en brengen, ontspanning, een optreden van vocalgroup ‘In Between’ en gezelligheid. Iedereen is welkom, want mantelzorger kun je zomaar worden en dan is het goed om te weten waar je terecht kan voor hulp en informatie. Om ook de werkende mantelzorgers gelegenheid te geven om langs te komen zijn we er tot 19:00 uur,” aldus Paula Bierma, coördinator van het Mantelzorgnetwerk Steenwijkerland.

Jonge mantelzorgers 
Voor de jonge mantelzorgers in de basisschoolleeftijd is er op zaterdagmiddag 4 november een leuke middag in de Buze. Jonge mantelzorgers zijn kinderen en jongeren tot en met 18 jaar die opgroeien met een familielid met een chronische ziekte, handicap of een psychische aandoening. Deze situatie heeft impact op hun leven en daarom organiseert het Mantelzorgnetwerk met regelmaat een activiteit voor deze kinderen. Ben jij of ken jij een jonge mantelzorger, dan ben je van harte welkom om aan te sluiten. Aanmelden kan via de onderstaande gegevens.

Waardering
Als mantelzorger verleen je meer dan acht uur per week en langer dan drie maanden zorg aan een naaste. Mantelzorgers zijn van onschatbare waarde in onze samenleving. Het overgrote deel van alle zorg die nodig is wordt door mantelzorgers gegeven. Veelal in de thuissituatie, maar ook op afstand wordt er volop gezorgd. Mantelzorg is heel divers: van de zorg voor een vader of moeder met geheugenproblematiek, een partner met depressie of een kind met een handicap. In Steenwijkerland staan meer dan 1000 mantelzorgers ingeschreven, zij kunnen via de gemeente een waardering aanvragen van € 100. Daarnaast kunnen mantelzorgers het hele jaar terecht bij het Mantelzorgnetwerk in Steenwijkerland (onderdeel van welzijnsorganisatie Sociaal Werk De Kop) en natuurlijk bij alle netwerkpartners voor ondersteuning.

Meer informatie                                                                                                                    Actuele berichtgeving over mantelzorg is het hele jaar door te vinden via de facebookpagina van het Mantelzorgnetwerk: https://www.facebook.com/MantelzorgnetwerkSteenwijkerland

Wil je meer weten of je aanmelden als mantelzorger? Bel dan naar 0521-745080 of mail naar mantelzorg@sociaalwerkdekop.nl

Cliënten en begeleider aan de slag in de keuken van De Otterskooi
Jonge mensen met dementie koken voor familieleden in Restaurant De Otterskooi Steenwijkerland 8 uur geleden
De Oldenhof
Tuinieren op De Oldenhof bovenal gezond en gezellig: Stichting zoekt vrijwilligers Steenwijkerland 9 uur geleden
Jeroen en Heleen Kiewiet en hun twee kinderen
Caterent Catering & Verhuur betrekt bedrijfspand aan de Eeser Gaard Partnerbijdrages Insta-Dekop 11 uur geleden