Afbeelding
Foto: Aangeleverd

MantelzorgcafƩ in de Buze, voor alle mantelzorgers van Steenwijkerland

Steenwijkerland

STEENWIJK - Op woensdagmiddag 28 juni 2023 organiseert Mantelzorgnetwerk Steenwijkerland van 15.00-17.00 uur een MantelzorgcafĆ© voor mantelzorgers in de Buze, Oostwijkstraat 110 in Steenwijk. 

Een gezellige middag met een hapje en een drankje en de mantelzorgkletspot. Ontmoeten, ervaringen delen, bijpraten en informatie halen! In de gemeente Steenwijkerland zijn veel mensen die langdurig en onbetaald voor een naaste zorgen. Bijvoorbeeld voor een zieke partner, ouder of kind. Als mantelzorger heb je het niet altijd even makkelijk. Hoewel de zorg voor een ander veel voldoening geeft, kun je als mantelzorger ook overbelast raken. Dit kan ertoe leiden dat je jouw zorgtaak niet meer optimaal kunt uitvoeren. Herken jij je hierin? Dan is het fijn om te weten dat Sociaal Werk De Kop kan helpen. 

Paula Bierma, coƶrdinator van het Mantelzorgnetwerk: ā€œHet kan helpend zijn om met lotgenoten te spreken, want dan is een half woord vaak genoeg door onderlinge (h)erkenning. Daarom organiseren we dit MantelzorgcafĆ© in de Buze, maar ook om het seizoen samen op een fijne manier af te sluiten en te horen waar mantelzorgers behoefte aan hebben.ā€ 

Aanmelden is niet nodig, er zijn geen kosten aan verbonden en wie vragen heeft over deze middag of over mantelzorg kan contact zoeken via mantelzorg@sociaalwerkdekop.nl of 0521-745080.