Paula Bierma tussen twee jonge mantelzorgers
Paula Bierma tussen twee jonge mantelzorgers Foto: Aangeleverd

Volop vertier voor de jonge mantelzorgers in de Buze!

Steenwijk Insta-Dekop

STEENWIJK - Zaterdag 21 januari hebben jonge mantelzorgers uit heel Steenwijkerland een supertoffe middag gehad in De Buze in Steenwijk. Deze middag voor kinderen in de basisschoolleeftijd werd georganiseerd vanuit welzijnsorganisatie Sociaal Werk De Kop. 

Dit keer een gezellige middag in de Buze in Steenwijk, waar allerlei activiteiten te doen waren voor de kinderen. Voor stagiaire Fay was het organiseren van deze middag een stageopdracht. Zij bedacht de activiteiten, een leuke en leerzame stage-opdracht voor haar opleiding. ‘En prima geslaagd, want de kinderen hebben genoten en wij met hun’, zo vertelt Paula Bierma, coördinator van het Mantelzorgnetwerk bij Sociaal Werk De Kop. ‘Er werden cup cakes versierd, er werd geknutseld, buiten gespeeld en er was tijd voor een nagellakje en alle tijd natuurlijk om gezellig bij babbelen met de jonge mantelzorgers’. 

Meer weten over jonge mantelzorgers?

Jonge mantelzorgers zijn kinderen en jongeren t/m 18 die opgroeien met een familielid dat chronisch ziek of gehandicapt is of een psychische aandoening heeft.

Deze situatie heeft soms best impact op hun leven en daarom organiseert Sociaal Werk De Kop met regelmaat een activiteit vanuit Mantelzorgnetwerk Steenwijkerland voor deze kinderen. Ben jij of ken jij een jonge mantelzorger, dan ben je van harte welkom om aan te sluiten. De jonge mantelzorgers zijn ook te vinden op facebook, https://www.facebook.com/jongemantelzorgerssteenwijkerland. Meer info over mantelzorg en mantelzorgondersteuning (voor alle leeftijden) is te vinden via www.sociaalwerkdekop.nl of bellen met 0521-745080.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Zomerse Exoten-Expeditie voor jongeren in Nationaal Park Steenwijkerland 1 uur geleden
Jannie Mol bij de huldiging 65 jaar lid, Jannie Baas (links) en Marie Strating -
Vrouwen van Nu Polder II/Steenwijkerwold viert 75-jarige jubileum in de Proefkolonie Steenwijkerland 3 uur geleden
De nieuwe trainer Peter Joustra -
Dubbelinterview: Peter Joustra volgt Hans Nijmeyer op als trainer van DIOS Sport 5 uur geleden
Henk Holterman
Henk Holterman neemt afscheid van zijn werkzame leven bij Het Eethuisje van Kringloopwinkel Steenwijk Steenwijkerland 22 uur geleden
Frans en Jannie de Groot zijn beiden heel actief bij ANBO-PCOB Steenwijk -
PCOB Steenwijk is 40 jaar: 'Je kunt nog veel als je ouder bent' Steenwijk gisteren
Afbeelding
Ondernemers Steenwijk Vestingstad houden winactie voor Moederdag Steenwijk 2 mei, 13:31