Olde Veste is kampioen van de KNVB Beker
Olde Veste is kampioen van de KNVB Beker Foto: Jacob Westra

Update: Met video en fotoverslag: Olde Veste is bekerkampioen

Sport

HEERENVEEN - Met maar liefst 4-0 heeft Olde Veste heeft op woensdag 8 mei de bekerfinale gewonnen van Blauw Wit ‘34 uit Leeuwarden. De wedstrijd vond plaats in Heerenveen. Drie dagen later op zaterdag 11 mei speelde Olde Veste de voorlaatste competitiewedstrijd tegen LSC 1890 in Sneek. Ook die wedstrijd werd gewonnen, na 90 minuten stond er 0-3 op het scorebord.

Al na vier minuten opent Tom Kisjes de score voor de Blauwgelen. Die score verdubbelt hij in de 50e minuut tot 2-0. Negen minuten later doet Maikel Toeter een duit in het zakje: 3-0. Hij kan scoren omdat de keeper van de Friezen een schot van Jeffrey Dijkstra niet goed verwerkt. Het wordt zelfs nog 4-0 dankzij een doelpunt van Harmen Nijvoer in de 88e minuut.

Olde Veste wordt zo verdiend voor de tweede keer op rij bekerkampioen bij de amateurs in het district Noord. Blauw Wit ‘34 probeerde het wel, maar speelde een matige wedstrijd.

Na afloop vieren de meegereisde supporters van Olde Veste de overwinning met vuurwerk.

Afbeelding
Bewonersbijeenkomst Theaterspektakel Kaatje bij de Sluis in Blokzijl Cultuur 18 mei, 16:00
Femke Welvaadt-Middelplaats -
Femke Welvaadt-Middelplaats: 'Inwoners niet als klant zien, maar als inwoners' Column 18 mei, 14:00
Afbeelding
Onderzoek: Dit betaal je in 2024 voor een huwelijksceremonie in Drenthe en Overijssel Algemeen 18 mei, 12:00
Afbeelding
Uitnodiging 'Brandweerheld' voor Jonge mantelzorgers op 1 juni! Steenwijkerland 18 mei, 10:00
Breek door je Bubbel
VSBfonds ondersteunt verbindende ideeën met impuls 'Breek door je Bubbel' Algemeen 18 mei, 08:00