Bert Marinus en Jan Ebink (rechts) te midden van medewerkers van Zonnekamp
Bert Marinus en Jan Ebink (rechts) te midden van medewerkers van Zonnekamp Foto: Hilda Knol

Genieten bij Bert en Snackbar Jan & Ina trakteren bewoners Zonnekamp op advocaat met slagroom

Steenwijk

STEENWIJK - “Onze bewoners verdienen een extraatje, wat fijn dat er aan hen gedacht wordt,” reageert Irma Propsma, verzorgende IG van Zonnekamp. Samen met haar collega’s heeft ze vrijdagmiddag 29 maart 35 flessen advocaat en zeven spuitbussen slagroom in ontvangst genomen. De gulle gever van de advocaat is Bert Marinus van Genieten bij Bert en van de slagroom Jan Ebink van Snackbar Jan & Ina.

Marinus en Ebink doen wel vaker iets samen. Zo bedachten ze deze week de spontane actie om de bewoners van Zonnekamp te trakteren op advocaat met slagroom, een lekkernij bij uitstek met Pasen. Marinus legt uit: “We willen graag een beetje zorgzaam zijn voor de gemeenschap en voelen ons moreel verplicht om af en toe iets voor anderen te doen.” Collega-ondernemer Ebink vult aan: “Een kleinigheidje, maar een groot gebaar! De ouderen willen we niet vergeten!”

Propsma en haar collega verdelen de advocaat over de zeven afdelingen van de zorginstelling van Noorderboog. Voor elke afdeling zijn er dus vijf flessen advocaat en één fles slagroom. Zij belooft de bewoners die geen advocaat mogen lepelen, als alternatief een glas vanillevla met slagroom te geven.


Jan Ebink (links) en Bert Marinus - Foto: Hilda Knol

Jan Ebink (rechts) en Bert Marinus
Joost Klein tijdens de halve finale van het Eurovisie Songfestvial
Joost Klein treedt op bij Dicky Woodstock Popfestival Cultuur 15 mei, 15:57
Het team van VV Steenwijk Old Stars: boven vlnr: Geert Kremer, Willem Vries, Frans van der Velden, Jan van Rosmalen en André Buimer, onder: vlnr: Wout Krist, Jan Brouwer, Bert Petersen en Edy Wester
VV Steenwijk Oldstars wint toernooi SC Heerenveen Sport 15 mei, 15:37
Cliënten en begeleider aan de slag in de keuken van De Otterskooi
Jonge mensen met dementie koken voor familieleden in Restaurant De Otterskooi Steenwijkerland 15 mei, 15:00