Afbeelding
Foto: Monuta

Monuta schenkt bank aan Zonnekamp: Initiatief is onderdeel van 100 gebaren in het kader van 100-jarig bestaan

· leestijd 1 minuut Steenwijk

STEENWIJK - Uitvaartverzorgers van Monuta Steenwijkerland brachten maandag een mooie hardhoutenbank bij gecombineerd verpleeghuis Zonnekamp. Dit initiatief is één van de ‘100 gebaren’ van Monuta, ter gelegenheid van haar honderdjarig bestaan. 

Medewerkers van Monuta mochten plannen indienen voor duurzame initiatieven en steun aan mensen. Inge Boerkamp licht toe: “Elkaar ontmoeten, bewoners hier en inwoners van de wijk, en praten over de dagelijkse dingen én over afscheid nemen is heel belangrijk. In dat kader overhandigen wij, Appie Stoelwinder en ik, ook namens onze collega’s Klaasje en Sander, graag deze mooie bank aan Zonnekamp.” Als regelmatige ‘bezoeker’ in Zonnekamp komen de uitvaartverzorgers van Monuta, vaak binnen. “Onlangs, toen Zonnekamp als stembureau in mijn woonwijk fungeerde, had ik een mooi gesprek met meneer Nijboer, een bewoner hier. De uitvaart van zijn vrouw kwam ter sprake en hoe tevreden hij is over Monuta. Fijn dat hij ook aanwezig is bij deze overhandiging.”

Over Monuta 

Monuta is dé afscheidsspecialist. Opgericht in 1923 zet zij zich al 100 jaar in met dezelfde missie: voor iedereen een afscheid met een goed gevoel mogelijk maken. Zij gelooft in openheid en eerlijkheid over afscheid. Over mogelijkheden, kosten én over wat je zelf eigenlijk wilt voor je eigen afscheid. Jaarlijks verzorgt Monuta ruim 14.000 persoonlijke uitvaarten en in totaal biedt zij meer dan 1,5 miljoen mensen financiële zekerheid met haar uitvaartverzekering. Ruim 120 opgeleide Register Uitvaartverzorgers staan mensen in het hele land bij. Monuta heeft 3 eigen begraafplaatsen en 7 crematoria en is partner in nog eens 6 andere. Meer informatie is te vinden op www.monuta.nl. 

Over Zorggroep Noorderboog 

Noorderboog is de totaalaanbieder van ouderenzorg in de regio en biedt zorg en ondersteuning in de thuissituatie, revalidatiezorg, verzorgd wonen in een woon-zorgcombinatie en beschermd wonen in een verpleeghuis. Zo aangenaam mogelijk oud worden, in een prettige omgeving, dat is waar zij voor staan.

Afbeelding
Ridders, prinsessen en zeemeerminnen: Sprookjesvoorstellingen in tuinen in Dwingeloo en Diever Westerveld 8 mei, 13:00
Afbeelding
Ondernemers Steenwijk Vestingstad houden winactie voor Moederdag Steenwijk 8 mei, 11:00
Hissy Brouwer (docent), Gea Mulder en René Karst (ambassadeur)
Gea Mulder uit Havelte verkozen tot Taalheld van Drenthe Westerveld 8 mei, 09:10
Ralph is de held van dag
Gieterse Ralph (12) ontdekt brand bij buren 112 Insta-Dekop 7 mei, 21:48
Vorige editie Rotary Gouden Knopentocht
Op Hemelvaartsdag: De Gouden Knopentocht in disco-stijl start op de Markt in Steenwijk Steenwijk Insta-Dekop 7 mei, 17:00
De Maten van de Keizer.
Luisterliedjes en poëzie met de Maten van de Keizer op 18 mei Cultuur 7 mei, 12:10