Jan Smit (rechts) en Jos Smit (links) halen ruim duizend kledingstukken op bij Roel Wijma van Romofashion
Jan Smit (rechts) en Jos Smit (links) halen ruim duizend kledingstukken op bij Roel Wijma van Romofashion Foto: René Wiegmink

Inzamelacties voor Oekraïne: Romofashion schenkt ruim duizend kledingstukken

Steenwijkerland

OLDEMARKT - Roel en Monica Wijma hebben met ontzetting de berichtgeving over het oorlogsgeweld in Oekraïne gevolgd. Ze willen graag de vluchtelingen uit dat land helpen en geven daarom ruim duizend nieuwe kledingstukken van hun kledingwinkel Romofashion mee aan plaatsgenoot Jan Smit, die een inzamelactie voor Oekraïne is gestart.

Vrijdagmiddag laden Jan en Jos Smit tientallen zakken kleding in die afkomstig zijn uit de kledingwinkel. Ruim duizend broeken, truien en jassen verdwijnen in de vrachtwagen. “Het is nieuwe merkkleding, die we tijdens de coronacrises niet konden verkopen en die we nu uit onze collectie halen,” legt Roel Wijma uit. “Anders hadden we de kleding verkocht aan een opkoper, maar liever geven we die nu weg aan oorlogsslachtoffers,” vult Monica aan.

Jan Smit is er blij mee. Hij haakt aan bij een actie die in Luttelgeest is ontstaan en door Iza Brinks is opgezet. Daarbij werkt ze samen met inwoners van het polderdorp en Polen, die daar werken. “Het is hartverwarmend hoeveel we samen opgehaald hebben,” zegt Jan. Hij brengt alles uit Oldemarkt naar Luttelgeest, waar het gesorteerd wordt. Transportbedrijf Wolter Koops brengt het naar de grens van Oekraïne.

Meer acties

Ook elders in Steenwijkerland waren acties. Zo zamelde Jabadoe Kinderopvang afgelopen week kinderartikelen in voor Oekraïne. De medewerkers verpakten luiers, babyvoeding, billendoekjes en medische verzorgingsartikelen in dozen. Fitness HIER! houdt op zaterdag 12 maart een actie. Leden en niet-leden kunnen die dag allerlei workshops volgen De totale opbrengst is voor Giro 555. Bert Kruider van Hengst Workwear is van plan om deze week naar de grens tussen Polen en Oekraïne te rijden. Twee busjes laadt hij vol met spullen voor de vluchtelingen. 

Voor de winkel
Jannie Mol bij de huldiging 65 jaar lid, Jannie Baas (links) en Marie Strating -
Vrouwen van Nu Polder II/Steenwijkerwold viert 75-jarige jubileum in de Proefkolonie Steenwijkerland 3 mei, 12:00
De nieuwe trainer Peter Joustra -
Dubbelinterview: Peter Joustra volgt Hans Nijmeyer op als trainer van DIOS Sport 3 mei, 10:42
De tuin aan de Van Goghstraat
Tuincafé op zaterdag 4 mei in Steenwijk-West Steenwijk 3 mei, 08:00
Afbeelding
Automobilist gewond na aanrijding met trekker aan de Jan van Nassauweg in Giethoorn Met tien foto's 2 mei, 20:57
Charity Oppers (rechts) en Paula Bierma
Gratis training Samen Dementievriendelijk in Vollenhove Steenwijkerland 2 mei, 19:12
Afbeelding
Op maandag Workshop Fiets- en wandelapp Fietsknoop in Bibliotheek Steenwijk Steenwijk Insta-Dekop 2 mei, 19:00