Afbeelding
Foto: Pixabay

Crowdfunding voor buurttuin Wheeme

Steenwijkerland

VOLLENHOVE - Deze maand start de Gemeente Steenwijkerland met het opknappen van de speeltuin aan de Wheeme in Vollenhove. Voor de aanschaf van materialen zijn de bewoners een crowdfunding opgestart.

Een aantal omwonenden heeft vorig jaar de slechte staat van de speeltuin aangegrepen om tot een nieuw ontwerp voor een gezellige groene buurttuin te komen. Het ontwerp is als inwonersinitiatief ingediend en enthousiast ontvangen door de commissie. Het totaalbedrag zal voor 80% voor rekening komen van de gemeente en de overige 20% door bijdragen van de Belangenvereniging Vollenhove-Stad, het Wika-fonds van Wetland Wonen en het Hervormd Groot Burger Weeshuis.

Het ontwerp omvat naast speeltoestellen voor jongere en oudere kinderen, onder andere een jeu-de-boulesbaan voor ouderen, clubbanken voor gezellige ontmoetingen en een wilgentunnel. In het kader van de biodiversiteit blijft het bestaande groen behouden en worden heestervakken aangeplant langs de erfgrenzen van de omliggende woningen. Verder wordt er naast het pad een bloemenmengsel ingezaaid om insecten te trekken.

Pand 17

Als aanvulling voor de buurttuin zijn de initiatiefnemers inmiddels een crowdfunding gestart voor de aanschaf van materialen voor een insectenhotel en nestkastjes voor mezen. Deze zullen door Pand 17 worden gemaakt. Hiervoor is een bedrag van € 535 nodig. Bij een hogere opbrengst willen de bewoners de paden ook nog voorzien van speeltegels, zoals bijvoorbeeld een knikkerpot of een hinkelpad.

De crowdfunding wordt georganiseerd in samenwerking met de RegioBank en loopt tot en met 18 mei. Met haar programma ‘Samen voor de buurt’ wil RegioBank de leefbaarheid in de buurt verbeteren. Meer informatie over deze actie of een donatie op www.samenvoordebuurt.nl/buurttuinwheeme.

Kemphaan
Vogel excursie Gaasterland op zaterdag 4 mei 2024 Algemeen Ingezonden 7 uur geleden
Afbeelding
Zomerse Exoten-Expeditie voor jongeren in Nationaal Park Steenwijkerland 8 uur geleden
Jannie Mol bij de huldiging 65 jaar lid, Jannie Baas (links) en Marie Strating -
Vrouwen van Nu Polder II/Steenwijkerwold viert 75-jarige jubileum in de Proefkolonie Steenwijkerland 10 uur geleden
Afbeelding
Op maandag Workshop Fiets- en wandelapp Fietsknoop in Bibliotheek Steenwijk Steenwijk Insta-Dekop 2 mei, 19:00
Henk Holterman
Henk Holterman neemt afscheid van zijn werkzame leven bij Het Eethuisje van Kringloopwinkel Steenwijk Steenwijkerland 2 mei, 17:25
Frans en Jannie de Groot zijn beiden heel actief bij ANBO-PCOB Steenwijk -
PCOB Steenwijk is 40 jaar: 'Je kunt nog veel als je ouder bent' Steenwijk 2 mei, 15:30