Afbeelding
Foto: Bingokaart

24 mei is de Dag van het Nationaal Park

Steenwijkerland

WEERRIBBEN-WIEDEN - Op 24 mei staan de Nederlandse nationale parken in de schijnwerpers. Het is dan Dag van het Nationaal Park, zoals in de gemeente Steenwijkerland het Park Weerribben-Wieden.

Dit jaar draait deze feestelijke dag om mens én natuur. Wederkerigheid staat centraal: genieten van de natuur en andere landschappen in Nationaal Park Weerribben-Wieden en tegelijkertijd iets terugdoen.  Download de gratis ‘Op de paden’ BINGO  en maak kans op een vaarexcursie. Ga je mee op pad?

De routes in nationale parken zijn niet voor niets uitgestippeld. Ze laten bijzondere hoogtepunten van het gebied zien. Juist door je te laten leiden door deze routes zie je zo veel! Daarom sturen we je letterlijk op pad, met bingokaart, zodat je met aandacht om je heen gaat kijken. Zie je veel insecten, bloeiende bloemen en water nabij? Misschien een klein of groot zoogdier? Of zie je overduidelijk sporen van de mens? Op de bingokaart komen verschillende thema’s terug, zoals biodiversiteit, aandacht voor het landschap en natuurlijk de mens.  

Download de gratis BINGO-kaart op: Dag van het Nationaal Park Mens & Natuur - Weerribben Wieden (visitweerribbenwieden.com) 

Afbeelding
Controle op waterkwaliteit zwemplassen van start Algemeen 16 uur geleden
Afbeelding
Arnold Struik jr. neemt de leiding in Jos Verheijen Memorial driebandentoernooi Sport 18 uur geleden
Olde Veste - Jubbega
Bestuur Olde Veste doet hernieuwde oproep aan KNVB: 'Door Jubbega uit de competitie te nemen beloon je de club' Sport 20 uur geleden