Aanhanger vol e-waste bij 't PuzzelsTuk
Aanhanger vol e-waste bij 't PuzzelsTuk Foto: Aangeleverd

Leerlingen ‘t PuzzelsTuk staan bovenaan ranglijst e-waste race

Steenwijkerland

TUK - Groep 7/8 van basisschool ‘t PuzzelsTuk doet mee aan de E-waste race en heeft al bijna 1.200 elektrische apparaten en kabels bij elkaar verzameld! Daarmee staat de groep momenteel bovenaan de ranglijst. 

Leon Lok, leerkracht groep 7/8 vertelt: “De hele week al rollen aanhangers en bolderkarren vol elektronisch afval het plein op van ‘t PuzzelsTuk. Woensdag kwam de Rova al extra containers brengen en het andere afval ophalen! De extra containers zitten binnen twee dagen ook al weer vol. De kinderen zijn mega-enthousiast bezig en halen graag nog meer elektronisch afval op om zo punten te verdienen voor hun wedstrijd. Ze hebben zelfs al een tiktok account (ewaste_puzzelstuk) aangemaakt waarop ze uitleg geven over het nut van deze actie. De actie duurt tot 15 juni. Tot die tijd mag u elektronisch afval (uitgezonderd batterijen en accu’s) inleveren bij ons op school. Of laten ophalen door de kinderen natuurlijk. Op moment van schrijven staat onze school bovenaan in de ranglijst. Dat houden we graag zo!”

Naast ‘t PuzzelsTuk doen nog negen basisscholen uit Steenwijkerland, Hattem en Staphorst van 22 mei tot en met 15 juni mee met de E-waste Race. De tien deelnemende teams gaan vier weken lang de strijd aan met elektronisch afval (ook wel e-waste). De kinderen zamelen klein elektronisch afval in, zodat deze hergebruikt of gerecycled kan worden. Zo leveren ze een prachtige bijdrage aan de circulaire economie.

De kick-off van de E-waste Race was op woensdagmiddag 17 mei. Wethouder Marcel Scheringa was bij de officiële opening namens de gemeente Steenwijkerland. De kick-off startte bij groep 7 en 8 van basisschool Lisdodde in Wanneperveen.

Jannie Mol bij de huldiging 65 jaar lid, Jannie Baas (links) en Marie Strating -
Vrouwen van Nu Polder II/Steenwijkerwold viert 75-jarige jubileum in de Proefkolonie Steenwijkerland 3 mei, 12:00
De nieuwe trainer Peter Joustra -
Dubbelinterview: Peter Joustra volgt Hans Nijmeyer op als trainer van DIOS Sport 3 mei, 10:42
De tuin aan de Van Goghstraat
Tuincafé op zaterdag 4 mei in Steenwijk-West Steenwijk 3 mei, 08:00
Afbeelding
Automobilist gewond na aanrijding met trekker aan de Jan van Nassauweg in Giethoorn Met tien foto's 2 mei, 20:57
Charity Oppers (rechts) en Paula Bierma
Gratis training Samen Dementievriendelijk in Vollenhove Steenwijkerland 2 mei, 19:12
Afbeelding
Op maandag Workshop Fiets- en wandelapp Fietsknoop in Bibliotheek Steenwijk Steenwijk Insta-Dekop 2 mei, 19:00