Afbeelding
Foto: Laurence Delderfield

Ontdek de pracht van de Wieden!

Steenwijkerland

SINT JANSKLOOSTER - Wist je dat De Wieden samen met de Weerribben het grootste laagveenmoerasgebied van Europa vormen? Je ervaart de natuur hier heel dichtbij, je voelt de bewegingen van het water, ruikt de planten en bloemen en hoort en ziet vogels vlak bij. Iedere dag is anders in dit unieke uitgestrekt moerasgebied met rietlanden, trilvenen, hooilandjes en moerasbos. Donderdag 31 augustus  is de vaarexcursie ‘Drijvend land’, vaar mee en ontdek dit unieke natuurgebied zelf van dichtbij. 

Vaarexcursie naar de eendenkooi

Een andere mooie tocht om de Wieden te ontdekken is de Vaarexcursie naar de eendenkooi. De eendenkooi werd eeuwenlang gebruikt om eenden te vangen, tijdens deze excursie word je meegenomen op een reis door de geschiedenis. Met behulp van een ervaren gids word je meegenomen in de intrigerende wereld van de eendenjacht en leer je over de traditionele technieken die tot op de dag van vandaag worden gebruikt. Het verkennen van de prachtige waterwegen rondom de eendenkooi brengt je dichter bij de natuur en biedt een uniek kijkje in één van de laatste stukken oerbos in Nederland. Elke dinsdag in augustus en elke zaterdag in september, starttijd 12.30 uur.

De Wieden bieden een ongeëvenaarde mix van natuurlijke schoonheid, rijke geschiedenis en unieke ecosystemen. Dus, pak je camera, ga mee op vaarexcursie en laat je betoveren door de Wieden. Geef je op via nm.nl/dewieden/activiteiten of kom langs bij bezoekerscentrum De Wieden, Beulakerpad 1, Sint Jansklooster. Tijd: 12.30 tot 15.30 uur.