Werkoverleg organisatoren
Werkoverleg organisatoren Foto: Aangeleverd

Vrijwilligers Congres in Vollehoven: ‘Graag trekken we een blik met vrijwilligers voor jullie open’

· leestijd 1 minuut Steenwijkerland

VOLLENHOVE - “Graag trekken we een blik met vrijwilligers voor jullie open,” lacht Marieke Pit, coördinator van het Vrijwilligers Informatie Punt Steenwijkerland. Zij is mede-organisator van het Vrijwilligers Congres op maandagavond 27 mei in Vollenhove. Zij heeft een mooi programma opgezet samen met cultuurmakelaar Marloes van Schooten van de gemeente Steenwijkerland, buurtsportcoach Harmen Woudenberg, van het Sport & Beweegakkoord van Sociaal Werk de Kop en Janita Kist, clubkadercoach Arbitrage en coördinator Sociaal Veilig Sporten van de gemeente Steenwijkerland/Sport Service Zwolle. Hier is veel informatie te verkrijgen. En honderd gevulde conservenblikken staan klaar om uit te delen. 

De zoektocht naar vrijwilligers

Veel vrijwilligersbesturen zijn op zoek naar nieuwe vrijwilligers, Harmen geeft tips en adviezen hoe dit op te pakken. En hoe richt je je vrijwilligersorganisatie in, dat je kunt zeggen dat de organisatie een sociaal veilig klimaat heeft? Janita maakt de aanwezigen wegwijs in de manier waarop gezamenlijk afspraken gemaakt kunnen worden om hieraan te werken. En dan de wet op de WBTR, voldoen de statuten van de organisatie hieraan? Marian Kroek, van Notariskantoor van Kroek en Weert is bereid gevonden om hier uitleg over te komen geven.

“Al met al een interessante avond,” voor ál die vrijwilligers die actief zijn bij de verschillende organisaties,” voegt Harmen toe, “denk aan vrijwilligerswerk in sport, op cultureel vlak, in de natuur, in de zorg. Vrijwilligers van Plaatselijke Belangen, wijkverenigingen, konijnenopvang, Natuurmonumenten, musea, bestuursleden van koren, toneelverenigingen; iedereen is als vrijwilliger van harte welkom.”

Informatierondes en markt

De opening van de avond wordt verricht door wethouder Trijn Jongman, waarna een korte uitleg volgt wat het Vrijwilligers Informatie Punt voor vrijwilligers organisaties kan betekenen. Spreker Merijn Ruis brengt een geluksmoment voor iedereen mee, vrijwilligers werken tenslotte aan geluk! Naast informatierondes is er een informatiemarkt met diverse kraampjes. Ook de inwendige mens wordt niet vergeten, de koffie is bruin en de Blokzijler Brok staat klaar. Met een hapje, drankje en een netwerkmoment wordt dit Vrijwilligers Congres afgesloten. Komt je ook? Je krijgt in ieder geval een frisse blik op vrijwilligers! 

Het Vrijwilligers Congres is op maandagavond 27 mei, in het gezellige zalencentrum de Burght, Godfried Van Rhenenlaan 2 in Vollenhove. Deelname is gratis, meld je wel even aan door een mail te sturen naar vip@sociaalwerkdekop.nl.