Inkijkje in het vernieuwde Bezoekerscentrum
Inkijkje in het vernieuwde Bezoekerscentrum Foto: Aangeleverd

Vernieuwde Bezoekerscentrum De Wieden feestelijk geopend bij start vaarseizoen

· leestijd 1 minuut Steenwijkerland

SINT JANSKLOOSTER - Woensdag 24 april is de feestelijke, officiële opening van het vernieuwde Bezoekerscentrum De Wieden in Sint Jansklooster. Het centrum heeft een spectaculaire metamorfose ondergaan. 

Het entreegebouw was vanaf 2 april al geopend voor publiek, maar de laatste puntjes op de i moesten nog gezet worden. Er is nu ook een unieke beleefplek voor kinderen gecreëerd, waar ze met al hun zintuigen de spannende natuur van De Wieden kunnen ontdekken. Verder is de filmzaal nu ook geopend, waar een geanimeerde film draait over het Verdronken dorp Beulake. De ondergang van dit dorp tijdens de stormvloed van 1776 hangt samen met het ontstaan van het unieke natuurgebied De Wieden. Tijdens de film kijk je door de ogen van een bewoonster uit die tijd, waardoor dit bijzondere verhaal extra binnenkomt.

De feestelijke opening wordt verricht door Marga Kool, voorzitter van Nationaal Park Weerribben-Wieden, Wout van de Belt van de rietsnijdersvereniging en Gidion Kok van Natuurmonumenten. De riettelersvereniging heeft met een dakje van echt Wiedenriet aan de expositie bijgedragen.

Ecowaterbussen gaan weer varen

De officiële opening valt in dezelfde week dat de Ecowaterbussen ook weer gaan varen. De boten zijn klaar voor het vaarseizoen en varen vanaf 27 april dagelijks de ‘Weidse’ Beulakker op richting waterdorp Giethoorn of Zuiderzeestadje Blokzijl. Ook zijn er bijna dagelijks speciale vaarexcursies te boeken bij Bezoekerscentrum De Wieden, waarbij je onder leiding van een natuurgids het adembenemende landschap van De Wieden vanaf het water kunt ervaren.

Gebiedsinformatie

Naast het boeken van een vaarexcursie of tocht met de Ecowaterbus kun je in het bezoekerscentrum ook terecht voor gebiedsinformatie en is het een startpunt voor verschillende wandelroutes en een bezoek aan de watertoren in Sint Jansklooster. Het is een ideale bestemming voor natuurliefhebbers die willen genieten van al het moois dat dit gebied te bieden heeft. Het bezoekerscentrum is van dinsdag tot en met zondag geopend van 10.00 tot 17.00 uur. Diverse activiteiten zijn ook online te boeken op nm.nl/bcdewieden

Afbeelding
Controle op waterkwaliteit zwemplassen van start Algemeen 16 uur geleden
Afbeelding
Arnold Struik jr. neemt de leiding in Jos Verheijen Memorial driebandentoernooi Sport 18 uur geleden
Olde Veste - Jubbega
Bestuur Olde Veste doet hernieuwde oproep aan KNVB: 'Door Jubbega uit de competitie te nemen beloon je de club' Sport 19 uur geleden