Zeven vrouwen van Lionsclub Steenwijk De Kop steken samen met voorzitter Jan Nijman de handen uit de mouwen -
Zeven vrouwen van Lionsclub Steenwijk De Kop steken samen met voorzitter Jan Nijman de handen uit de mouwen - Foto: Wiegmink Media

Vrouwen Lionsclub Steenwijk De Kop gaan tijdens NLdoet aan de slag in de Van Swietentuin in Frederiksoord

Westerveld

FREDERIKSOORD - Honderden vrijwilligers hebben afgelopen weekend allerlei klussen geklaard in Steenwijkerland en Westerveld. De redactie neemt een kijkje in de Van Siwetentuin in Frederiksoord. Daar steken zeven vrouwen van Lionsclub Steenwijk De Kop de handen uit de mouwen. 

Lionsclub Steenwijk De Kop brengt bakken met zo’n 200 plantjes mee, die gesponsord zijn door Hanekamp Boomkwekerij uit Scheerwolde. Els Bes van de Stichting Gehandicaptentuin Frederiksoord heet de vrouwen welkom en bewondert de plantjes. “Vlinderstruik, salvia, kattenkruid, zonnehoed,” somt tuinontwerper Henriëtte Evenhuis van de Lionsclub op. Samen met voorzitter Jan Nijman gaan de vrouwen, die gehuld zijn in blauwe hoody’s met geel logo, aan het werk. Als ze gaan lunchen, maakt Nijman een rondje en wijst hij aan wat ze gedaan hebben. “Deze vier bakken hebben de vrouwen gevuld met plantjes, de hortensia’s gesnoeid, kale plekken aangepakt en het onderstel van de picknicktafel geverfd. Er is in korte tijd veel gebeurd,” klinkt het waarderend. 

Aangepast tuinieren

De voorzitter legt meteen even uit dat de Van Swietentuin een inspiratietuin is voor aangepast tuinieren. In de voorbeeldtuinen kunnen mensen ondanks een beperking of hoge leeftijd nog actief tuinieren. Zo kunnen rolstoelers onder een verhoogde plantenbak rollen en is er voor blinden een tuin met sterke geuren en vormen. Nijman nodigt de Lionsclub uit om in mei nog eens terug te komen om te zien hoe de plantjes zijn gegroeid. Andere belangstellenden zijn ook welkom. Een entreekaartje koop je bij Museum De Proefkolonie. Bes voegt nog toe: “Elke dinsdagochtend zijn hier vrijwilligers aan het werk. Een paar extra handjes kunnen we nog wel gebruiken.” 

Zie: www.vanswietentuin.nl. 

Afbeelding
Meppel meest kunstzinnige gemeente van Drenthe Westerveld 21 uur geleden
Hervormde kerk Vledder
Ledenvergadering Dorpsbelang Vledder gaat over woningbouw, dorpshuis en ontmoetingsplein Westerveld 22 uur geleden
Afbeelding
Provinciale Staten investeren 8 miljoen euro in Nieuwe Energie Overijssel Algemeen 23 uur geleden
Afbeelding
Horeca in Zwolle Centrum viert Bevrijdingsdag met groots muzikaal festijn Cultuur 28 apr, 08:00
Afbeelding
Waarom vakantiewerk bij IJsselheem zo uitdagend is Partnerbijdrages 28 apr, 08:00
Afbeelding
Vandaag koopjes in Steenwijk tijdens Zendemarkt en op 10 mei Voorjaarsbraderie: Voorjaarsbraderie uitgebreid met klimattractie en glijbaan Steenwijk 28 apr, 08:00