Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Vandaag koopjes in Steenwijk tijdens Zendemarkt en op 10 mei Voorjaarsbraderie: Voorjaarsbraderie uitgebreid met klimattractie en glijbaan

· leestijd 1 minuut Steenwijk

STEENWIJK - Het is voorjaar en de tijd van de markten en braderieën breekt aan. In Steenwijk is op zondag 28 april de traditionele Zendemarkt en de dag na Hemelvaartsdag de Voorjaarsbraderie met spectaculaire attracties op de Markt voor de kids en jeugd. Nieuw op vrijdag 10 mei is de plantjesmarkt op het plein bij de Oosterpoort.

Zendemarkt en koopzondag

Op zondag 28 april kan er naar hartenlust geshopt worden in de Vestingstad. Het is koopzondag gelijktijdig met de jaarlijkse Zendemarkt; een begrip in de wijde omgeving. De binnenstad van Steenwijk staat vol met kramen en er kan eindeloos worden gestruind naar koopjes. Er zijn kramen met kleding, streekproducten, lekker eten en nog veel meer. Diverse standwerkers proberen, allemaal op hun eigen wijze, de leukste koopwaar aan te prijzen.

Voorjaarsbraderie met plantjesmarkt

Vrijdag 10 mei, de dag na Hemelvaartsdag, is er braderie in Steenwijk. De lokale winkeliers hebben hun koopjes uitgestald en verschillende marktkooplieden maken het geheel in de winkelstraten compleet. Op het plein bij de Oosterpoort wordt, in samenwerking met Sorelle Bloem & Kado, een uitgebreide plantjesmarkt gehouden. Het aanbod komt vers van de kweker, is van hoge kwaliteit en voor een lage prijs verkrijgbaar. Het moment om de bloembakken en tuin weer te vullen.

Gratis spectaculaire speeltuin op de Markt

Tijdens de Voorjaarsbraderie tovert Steenwijk Vestingstad de Markt om tot een grote, gratis speeltuin. Voor de jonge en wat oudere jeugd is er van alles te beleven. Er staat een gigantische klimtoren waar het niet alleen ontzettend leuk is om op te klimmen, ook het er vanaf glijden is spectaculair. Voor iedereen die durft is er een Bungy Trampoline en de stormbaan mag zeker niet ontbreken. Ook de kleintjes kunnen volop genieten op het springkussen. Een drankje op een van de gezellige terrassen maakt, hopelijk een stralende voorjaarsdag, compleet.

Kermis

Van dinsdag 30 april tot en met zondag 5 mei is het Kermis in de Vestingstad. De Markt in Steenwijk staat dan vol met kermisattracties. Tijden: dagelijks vanaf begin van de middag tot rond 22.00 uur. Op 4 mei (Dodenherdenking) tot 17.00 uur.  

Kijk voor actuele informatie op www.steenwijkvestingstad.nl

Standhouders die nog een plek zoeken op de Zendemarkt of Voorjaarsbraderie kunnen contact opnemen via info@thomas09.nl

Afbeelding
Arnold Struik jr. neemt de leiding in Jos Verheijen Memorial driebandentoernooi Sport 15 uur geleden
Olde Veste - Jubbega
Bestuur Olde Veste doet hernieuwde oproep aan KNVB: 'Door Jubbega uit de competitie te nemen beloon je de club' Sport 16 uur geleden
Jan Vayne en Adriaan Stoet
Wiedenconcert met Jan Vayne en Adriaan Stoet Cultuur 16 uur geleden