Albèrt Driessen.
Albèrt Driessen. Foto: aangeleverd

Orgelconcert Albèrt Driessen in de Kleine Kerk

· leestijd 1 minuut Agenda

STEENWIJK - Ook deze zomer wordt in de Kleine Kerk aan de Vrouwenstraat weer een serie orgelconcerten gegeven. Op 10 augustus wordt het orgel bespeeld worden door Albèrt Driessen (Genemuiden, 2002). 

Albèrt ontving op negenjarige leeftijd zijn eerste orgellessen van Bert Gelderman. Op zijn dertiende studeerde hij verder bij Evan Bogerd, die hem tevens op zijn conservatoriumstudie voorbereidde. Sinds 2021 studeert Albèrt aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag, alwaar Jos van der Kooy zijn hoofdvakdocent is. Hij ontvangt zijn bijvak-pianolessen van Wim Voogd.

Door de jaren heen won Albèrt verschillende prijzen. Zo ontving hij de eerste prijs op het Jeugd Orgelconcours in Assen. Verder mocht hij als vertegenwoordiger van zijn categorie naar de finale van het in 2019 gehouden SGO concours. Deze vond plaats in de Martinikerk te Groningen. In oktober 2021 won Albèrt de eerste prijs op het in Kampen gehouden Quintus concours. Dit jaar ontving hij de gedeelde tweede prijs op de eerste editie van het Duyschotconcours.

In 2020 werd Albèrt toegelaten op het Young-Talent programma van het Internationaal Orgelfestival Haarlem. Hij volgde masterclasses bij onder andere Ben van Oosten, Michel Bouvard en Pieter Dirksen.

Op 10 augustus zal een afwisselend programma worden uitgevoerd met werken van Bach, Andriessen, Alain, Franck en Boëllmann.
Het concert begint om 14.00 uur en duurt ongeveer een uur. De kerk is de hele woensdag open van 10.30 – 16.00 uur. De toegang is vrij. Bovendien kunnen bezoekers dan de foto-expositie ‘Zoom in!’ bekijken.

Het concert maakt deel uit van een zomerserie orgelconcerten op de woensdagmiddagen in de Kleine Kerk. Op 17 augustus bespeelt Willemijn Roodbergen het orgel in de Kleine Kerk. Meer informatie: www.kunstkleinekerksteenwijk.nl

Afbeelding
Bewonersbijeenkomst Theaterspektakel Kaatje bij de Sluis in Blokzijl Cultuur 18 mei, 16:00
Femke Welvaadt-Middelplaats -
Femke Welvaadt-Middelplaats: 'Inwoners niet als klant zien, maar als inwoners' Column 18 mei, 14:00
Afbeelding
Onderzoek: Dit betaal je in 2024 voor een huwelijksceremonie in Drenthe en Overijssel Algemeen 18 mei, 12:00
Afbeelding
Uitnodiging 'Brandweerheld' voor Jonge mantelzorgers op 1 juni! Steenwijkerland 18 mei, 10:00
Breek door je Bubbel
VSBfonds ondersteunt verbindende ideeën met impuls 'Breek door je Bubbel' Algemeen 18 mei, 08:00
Afbeelding
55ste editie Wielerspektakel Steenwijk Sport 17 mei, 20:35