De Sint onderweg in Steenwijkerwold
De Sint onderweg in Steenwijkerwold Foto: Gerrie van der Hogen

Steenwijkerwold verwelkomt Sinterklaas

· leestijd 1 minuut Steenwijkerland

STEENWIJKERWOLD - Sinterklaas is zaterdag 27 november weer met een grote groep Pieten aangekomen in Steenwijkerwold. Door Corona was de intocht anders dan andere jaren. 

Sint werd niet op het Woldplein onthaald, maar hij werd met zijn Hoofdpiet en voor Steenwijkerwold nieuwe Pieten rondgereden in een mooie koets van Horse Experience Center Oldemarkt die werd voortgetrokken door twee Friese paarden. Een prachtig schouwspel. Het geheel werd opgevrolijkt door een groep Pieten op onder andere scooter, motor met zijspan en een duofiets. Vooral de Pieten op de motor met zijspan maakten er een waar spektakel van ze vergaten af en toe dat er drie wielen in plaats van twee wielen onder het geheel zat dus kwam de zijspan af en toe gevaarlijk omhoog. Het mocht de ‘Stuntpieten’ niet deren.

Schoen zetten
Na de rondtoer door Steenwijkerwold kwam de Sint met zijn gevolg aan bij MFC Hoogthij. Daar werden ze welkom geheten door spreekstalmeester Bennie Daan. Sint beloofde Bennie dat alle kinderen van Steenwijkerwold de schoen mochten zetten. Sint zou door de schoorsteen komen of via de voordeur, want hij had immers alle sleutels van Steenwijkerwold van Bennie Daan gekregen.

Hoogthij
Na het korte welkomstwoord bij Hoogthij, ging de Sint naar binnen, Hoogthij in. Daar moest hij eerst bij de gastvrouw  Lucy Wink zijn Corona QR code laten scannen. Toen Lucy een groen vinkje kreeg, mocht de Sint naar binnen, de grote zaal van Hoogthij in. Hier stond een mooie bank voor de Sint klaar, zodat hij alle kinderen van het dorp Corona Proofed kon ontvangen. De kinderen mochten in kleine groepjes met eigen broertje(s) en of zusje(s) met papa en of mama naar binnen om op afstand de Sint te begroeten of een liedje voor hem te zingen. Er waren ook kinderen die de Sint een High Five of een boks gaven. De Sint was blij dat hij alle kinderen van Steenwijkerwold weer live kon zien en had daarom ook voor een ieder een cadeautje mee genomen. Deze cadeautjes werden door de Pieten uitgedeeld.

Het bestuur van Ver. Dorpsbelang Steenwijkerwold kijkt weer terug op weer een geslaagde middag en bedankt alle vrijwilligers voor de ondersteuning en hulp voor het doen slagen van de Sinterklaasintocht 2021.  

Gerrie van der Hogen

Een punter in aanbouw op de werf van de familie Schreur
200.000 euro voor nieuw Experience Center in Giethoorn Steenwijkerland 8 uur geleden
Blokkentest
Gratis fittesten voor 55+ers in Steenwijkerland Steenwijkerland 10 uur geleden
Natuurfotograaf Philip Friskorn opent hotel in Sint Jansklooster
Natuurfotograaf Philip Friskorn opent hotel in Sint Jansklooster 15 insectenhotels in Steenwijkerland Steenwijkerland 11 uur geleden
Afbeelding
Met 25 foto's: Examenkandidaten RSG Tromp Meesters tonen hun grote creativiteit met voertuigkeuze bij Gala Steenwijk Insta-Dekop 24 apr, 22:41
Afbeelding
Oorlogsbom op Holtingerveld onschadelijk gemaakt Westerveld Insta-Dekop 24 apr, 21:34
Afbeelding
Biljarters Oldemarkt naar derde ronde Zwaagstratoernooi Sport 24 apr, 20:47

Abonneer gratis

op de digitale krant en ontvang
deze wekelijk in je mailbox.