Part 10 – Back to the Country
Part 10 – Back to the Country Foto: Aangeleverd

Part 10 – Back to the Country op 30 april in De Meenthe

· leestijd 1 minuut Cultuur

Op 30 april komt ‘Part 10 – Back to the Country’ naar De Meenthe.

Reizigers van over de hele wereld namen hun muziekinstrumenten mee tijdens de zoektocht naar de “Nieuwe Wereld” in de 18de eeuw. Nieuwe continenten werden ontdekt en vele reizigers vestigden zich daar om een nieuw leven te beginnen. Na een week lang werken, kwamen de emigranten bij elkaar om op de zaterdag te ontspannen en muziek te maken. Het is hier waar de roots van de countrymuziek liggen. Langzamerhand probeerden steeds meer musici van hun muzikale kunnen te leven en zo ontstonden de eerste kleinere dans- en zanggroepen. Artiesten als Elvis, Buddy Holly en The Everly Brothers begonnen hun carrière allen als country-artiest.

Pure sound

Back to the Country vindt dat de huidige stijl van countrymuziek veel te ver afwijkt van de oorspronkelijke sound. Als het aan Back to the Country ligt moet de pure sound blijven voortbestaan. Met zo’n 40 jaar muzikale ervaring geeft Back to the Country ook dit jaar weer een prachtige muziekshow, gepresenteerd in een ongedwongen sfeer, maar altijd met passie en onvoorwaardelijke liefde voor countrymuziek.

Solist Dick van Altena en countryband Savannah hebben beiden een eigen invalshoek. Dick is singer/songwriter van naam en faam met een passie voor de sound van de jaren 50 en 60. In combinatie met de groep Savannah, die weer wat moderner is, resulteert dit in een passend geheel. Savannah behoort tot de absolute top countrybands binnen Europa. Vocaal en instrumentaal van erg hoog niveau. Dick van Altena kent zijn gelijke in ons land niet. Een uniek artiest. Schreef hits in eigen taal (‘Hey Suzie’ van Henk Wijngaard bijvoorbeeld) en in het Engels voor vele artiesten. Alle Back to the Country artiesten treden het hele jaar op en pendelden veelvuldig tussen Letland en Ierland, Noorwegen en Turkije.

“Countrymuziek is country als het ook als country klinkt”

Geïnspireerd wordt de groep door de oudere generatie country-artiesten zoals Johnny Cash, Merle Haggard en Buck Owens. Muziek is tijdloos meent de cast: “De kortste weg van het ene hart naar het andere hart, is een mooi liedje. Een lied dat 50, 60 jaar geleden is geschreven kan nog steeds heel mooi zijn en vandaag de dag nog mensen raken”. Het motto van de band is nog steeds hetzelfde: “Countrymuziek is country als het ook als country klinkt”.

Onvergetelijke hit

“De show is een wandeling door de geschiedenis van de countrymuzieksoort en menig klassieker wordt onderbouwd met anekdotes over de artiesten, hun afkomst, carrière en betekenis in de muziekgeschiedenis”. “Iedereen die nog eens graag een onvergetelijke hit wilt horen moet naar de voorstelling komen. Wij spelen voor mensen die graag luisteren naar een mooie melodie en een tekst die verstaanbaar en begrijpelijk is”.

De voorstelling van Back to the Country is te zien op zaterdag 30 april in Rabo Theater De Meenthe in Steenwijk, aanvang 20.00 uur.

Jubbega in de eerder dit seizoen gespeelde wedstrijd tegen Olde Veste
Nieuwe ontwikkeling: Jubbega gaat tóch de competitie niet uitspelen Sport 9 uur geleden
Afbeelding
Hey Terugwinnaar, doe jij ook mee met de grondstoffenspeurtocht? Speur mee in Steenwijk en win bioscoopkaartjes Steenwijk 10 uur geleden
Afbeelding
Olde Veste wint halve bekerfinale van SVBO Emmen Met video 12 uur geleden

Abonneer gratis

op de digitale krant en ontvang
deze wekelijk in je mailbox.