Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Jonge mantelzorgers sluiten seizoen af met zonovergoten Summerparty

Algemeen

STEENWIJK - Ieder jaar van 1 tot en met 7 juni is het de ‘Week van de Jonge Mantelzorger’. Zaterdag 3 juni hebben jonge mantelzorgers uit heel Steenwijkerland een supergave dag gehad tijdens de ‘Summerparty’ in Outdoor Ommen. Vanuit heel de provincie Overijssel kwamen 350 kinderen van 5 tot en met 15 jaar bij elkaar deze dag.

Week van de jonge mantelzorg
Dit jaar werd er voor kinderen die jonge mantelzorger zijn vanuit welzijnsorganisaties uit heel Overijssel samengewerkt. “We zijn met 25 kinderen uit de gemeente Steenwijkerland met een speciaal geregelde bus naar Ommen gegaan en kijken terug op een zeer geslaagde dag, want de kinderen hebben genoten en wij met hun,” zo vertelt Paula Bierma, coördinator van het Mantelzorgnetwerk bij Sociaal Werk De Kop. “Het was een dag met veel klimmen en klauteren, chillen en kletsen, graffiti en volop lekkers. En dan ook nog heerlijk zonnig weer en alle tijd natuurlijk om gezellig bij babbelen met de jonge mantelzorgers’ een prachtige afsluiting van het seizoen!”

Meer weten over jonge mantelzorgers?
Jonge mantelzorgers zijn kinderen en jongeren t/m 18 die opgroeien met een familielid dat chronisch ziek of gehandicapt is of een psychische aandoening heeft.

Deze situatie heeft soms best impact op hun leven en daarom organiseert Sociaal Werk De Kop met regelmaat een activiteit vanuit Mantelzorgnetwerk Steenwijkerland voor deze kinderen. Ben jij of ken jij een jonge mantelzorger, dan ben je van harte welkom om aan te sluiten. 

De jonge mantelzorgers zijn ook te vinden op facebook, https://www.facebook.com/jongemantelzorgerssteenwijkerland. Meer informatie over mantelzorg en mantelzorgondersteuning (voor alle leeftijden) is te vinden via www.sociaalwerkdekop.nl of bellen met 0521-745080.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Bruidspaar Sielhorst is 65 jaar getrouwd: 'Jo werd onverwachts Riet's winnende lot' Steenwijk 8 uur geleden
Afbeelding
Giethoorn staat centraal tijdens Dag van de Geschiedenis Steenwijkerland 9 uur geleden
Afbeelding
Dit zijn de Overijsselse kanshebbers op deelname aan het Regio Songfestival Cultuur 10 uur geleden
Afbeelding
19 verenigingen uit Steenwijkerland en 7 uit Westerveld vanaf zaterdag op pad met de Grote Clubactie Steenwijkerland 21 sep., 10:32
Afbeelding
Eén op drie huurders in Drenthe mogelijk in geldproblemen Westerveld 21 sep., 10:04
Afbeelding
Tour de Wijnboer op zondag 24 september in Havelte Westerveld 21 sep., 07:00