Erik Homan -
Erik Homan - Foto: Aangeleverd

Raadspraat Deel vijf door Erik Homan: Welkoop? Wel kopen!

· leestijd 1 minuut Algemeen

Dit is de vijfde aflevering van de tweewekelijkse rubriek Raadspraat. Dit keer vertelt Erik Homan, fractievoorzitter van CDA Steenwijkerland, over de Welkoop en woningbouw.

Liefhebbers van de plaatselijke politiek in Steenwijkerland konden afgelopen week hun hart ophalen! Na een rustige start van 2024, kwamen er afgelopen weken ineens veel grote onderwerpen en vragen naar voren. Er werd in de politieke markt gediscussieerd over de unilocatie voor het voortgezet onderwijs en over windenergie, daarnaast bereikten ons via de media berichten over het Welkooppand en een mogelijke locatie voor een AZC in Sint Jansklooster. Om maar direct met dat laatste te beginnen, daar is niks van waar. Een gerucht, dat ineens opdook en waar het college en de verschillende raadsfracties ook snel op reageerden. Gerucht weer uit de wereld. 

Unilocatie

De discussie over de unilocatie was dan wel weer heel concreet, want bij de aankomende raadsvergadering moet een keuze worden gemaakt voor welke variant van de unilocatie we gaan en of we er een voorbereidingskrediet voor beschikbaar willen stellen. Wat het CDA betreft bouwen we in ieder geval gasloos, maar vooral zo snel mogelijk. De jeugd in Steenwijkerland heeft recht op goed onderwijs en daar hoort een goed, toekomstbestendig schoolgebouw bij.

Ultieme poging

Tot slot bereikten ons via de kranten ook berichten over het Welkooppand. Afgelopen jaar heeft het CDA een motie ingediend om nog een ultieme poging te wagen om het pand aan te kopen. Deze motie werd aangenomen en het college moest aan de slag. Afgelopen weken bleek dat er nog een verschil van drie ton zat tussen vraag en aanbod. Een bedrag wat in de ogen van het CDA overbrugbaar moet zijn. Zo zou na jaren van leegstand eindelijk weer iets nieuws kunnen verrijzen aan het Steenwijkerdiep. Een goede timing, want de herinrichting van het Steenwijkerdiep staat al op de rol.

Benieuwd naar de discussie over de unilocatie en windenergie? Kom dan vooral naar de raadsvergadering of kijk online mee! We beginnen om 19.30 uur en u bent van harte welkom.

Hete zomers en natte winters
Impulsregeling Klimaatadaptatie benut voor Westerveld: 5 miljoen euro voor maatregelen om de leefomgeving aan te passen aan weersextremen Westerveld 2 uur geleden
Infopunt Duurzaam Doen
Spreekuur update Infopunt Duurzaam Doen: Van duurzaam huis tot groene tuin Steenwijk 4 uur geleden
Vorige editie Koningsmarkt
Volop festiviteiten tijdens Koningsdag in Steenwijk Steenwijk 5 uur geleden
Afbeelding
Hey Terugwinnaar, doe jij ook mee met de grondstoffenspeurtocht? Speur mee in Steenwijk en win bioscoopkaartjes Steenwijk 26 apr, 11:30
Afbeelding
Olde Veste wint halve bekerfinale van SVBO Emmen Met video 26 apr, 10:10
Afbeelding
Oudpapiercontainer aan de Scheerwolderweg in Scheerwolde twee keer in brand op één avond Met acht foto's 26 apr, 09:26