Op 23 november vertoont Filmhuis Steenwijk Jojo Rabbit
Op 23 november vertoont Filmhuis Steenwijk Jojo Rabbit Foto: Aangeleverd

Het Filmhuis Steenwijk heeft weer een aantal prachtfilms in petto voor de liefhebber

· leestijd 1 minuut Cultuur

STEENWIJK - Op dinsdag 16 november is weer een reeks films in het Filmhuis Steenwijk van start gegaan. Het doel van het filmhuis is om films te laten zien die niet in de gewone bioscoop vertoond worden.

Door: Christof Visscher 

Meeslepend verhaal
De eerste film die op dinsdag 16 november vertoond is in het Filmhuis heet Proxima, een Frans-Duitse productie. Het verhaal gaat over de nuchtere Française Sarah die haar dochter Stella goeddeels alleen opvoedt. Ondanks dat heeft zij grootse ambities: ze wil de ruimte in, want ze is astronaut. Dat dit niet zonder slag of stoot gaat moge duidelijk zijn. De kijker wordt meegenomen in een meeslepend verhaal dat werkelijk prachtig verfilmd is.

Flink geïnvesteerd 
Wat meehelpt is dat theater De Meenthe, waar het Filmhuis zich in bevindt, in 2017 toen het filmhuis van start ging flink geïnvesteerd heeft om van het Vestzaktheater een volwaardige bioscoop te maken. Zo wordt het beeld op het grote scherm geprojecteerd door een projector die gebruik maakt van lasertechniek. En ook wat geluid betreft komt men niks te kort. “Een heuse Dolby 7.1 geluidsinstallatie speciaal voor een realistischer geluidsbeleving in bioscopen is aangeschaft,” vertelt Wilco Kooi, de zichtbaar trotse technicus van dienst na afloop.

Meer mensen 
Er kunnen 126 mensen in het theater. Helaas was er maar een relatief klein gezelschap afgelopen dinsdag van deze geweldige mogelijkheid aan het genieten. In de foyer loop ik de altijd drukke Han Evers (directeur van theater De Meenthe en mede-initiatiefnemer van het filmhuis) tegen het lijf. Desgevraagd geeft hij aan ook meer mensen verwacht te hebben bij de vertoning van deze prachtige film. En gelijk heeft hij.

Weer een pareltje 
Maar niet getreurd: volgende week volgt er alweer een herkansing. Want op 23 november wordt er weer een pareltje van een film getoond: Jojo Rabbit. Dit is een satire over een Duits jongetje met een denkbeeldige vriend. De naam van die denkbeeldige vriend: Adolf Hitler... Het verhaal speelt zich af tijdens de Tweede Wereldoorlog en het leven van de jonge hoofdpersoon staat volledig op zijn kop als blijkt dat zijn moeder (gespeeld door niemand minder dan Scarlett Johansson) een Joods meisje op hun zolder verstopt heeft.

Kom iets eerder 
Net als afgelopen dinsdag start de film om 20.15 uur. Maar kom vooral iets eerder. Door de recent aangescherpte maatregelen geldt ook voor de horeca in De Meenthe dat zij om 20.00 uur sluiten moet. Mijn advies: kom rond 19.30 uur en geniet nog even van een lekker kopje koffie of misschien zelfs een alcoholisch drankje, alvorens je onder te dompelen in wat ongetwijfeld weer een geweldige film is.

Word vriend van het Filmhuis 
Dan nog even dit: het is mogelijk om, net als bij theater De Meenthe zelf, vriend van Filmhuis Steenwijk te worden. In dat geval krijgt iedere bezoeker twee euro korting per toegangsbewijs.

Knooppunt 33 aan de Onnastraat in Steenwijk
Op maandag Workshop Fiets- en wandelapp Fietsknoop in Bibliotheek Steenwijk Steenwijk Insta-Dekop 11 uur geleden
Henk Holterman
Henk Holterman neemt afscheid van zijn werkzame leven bij Het Eethuisje van Kringloopwinkel Steenwijk Steenwijkerland 12 uur geleden
Frans en Jannie de Groot zijn beiden heel actief bij ANBO-PCOB Steenwijk -
PCOB Steenwijk is 40 jaar: 'Je kunt nog veel als je ouder bent' Steenwijk 14 uur geleden
Afbeelding
Duurzaam Willemsoord organiseert op 29 mei informatieavond over zonnepark Steenwijkerland 21 uur geleden
Sjef Damhuis houdt zijn lezing in Hoogthij
Lezing Sjef Damhuis over nazi-terreur in Steenwijk: MFC Hoogthij met 200 bezoekers twee keer uitverkocht Steenwijkerland 22 uur geleden
Afbeelding
Oldtimer Festival Vollenhove is op zaterdag 11 mei Steenwijkerland 1 mei, 17:05
Afbeelding
Controle op waterkwaliteit zwemplassen van start Algemeen 1 mei, 15:30
Afbeelding
Arnold Struik jr. neemt de leiding in Jos Verheijen Memorial driebandentoernooi Sport 1 mei, 13:36
Olde Veste - Jubbega
Bestuur Olde Veste doet hernieuwde oproep aan KNVB: 'Door Jubbega uit de competitie te nemen beloon je de club' Sport 1 mei, 12:12