Burgemeester Rob Bats leest voor over monsters
Burgemeester Rob Bats leest voor over monsters Foto: Janneke ten Brink

Burgemeester leest voor bij kinderopvang Jabadoe

· leestijd 1 minuut Cultuur

STEENWIJK - In het kader van de Nationale Voorleesdagen van 26 januari tot en met 5 februari heeft burgemeester Rob Bats op donderdag 27 januari voorgelezen bij kinderopvang Jabadoe in Steenwijk.

De burgemeester leest voor uit het boek ‘Maar eerst ving ik een monster’ van Tjibbe Veldkamp met illustraties van Kees de Boer. Dit boek is door een comité van bibliothecarissen, boekhandelaren en leerkrachten verkozen tot Prentenboek van het Jaar. Zijn toehoorders zijn 24 peutertjes in de leeftijd van 2 tot 4 jaar en zes leidsters. Terwijl ze aandachtig luisteren, eten ze ondertussen een broodje. “Dit boek gaat over een monster, maar het is niet eng hoor, dat valt best mee,” stelt Bats de kinderen gerust. 

Om hen voor te bereiden op de komst van de burgemeester hadden de leidsters alvast een foto van Rob Bats in het lokaal opgehangen. “Lijkt hij een er een beetje op?” vraagt leidster Janneke. “Jaaahh,” roepen de kinderen in koor. Zij mogen de burgemeestersketting even van dichtbij bekijken. Op zijn beurt laat Bats hen de tekeningen in het boek zien. De leidster wil ook nog weten waar de burgemeester de baas van is. “Van Steenwijk,” antwoordt een meisje. 

Stichting Lezen
De Nationale Voorleesdagen bestaan sinds 2004 en is een initiatief van Stichting Lezen, georganiseerd door de Stichting Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek. Doel is het stimuleren van voorlezen aan kinderen tot 6 jaar die zelf nog niet kunnen lezen.

 Ook de andere collegeleden lezen de komende week tijdens deze Nationale Voorleesdagen voor. Zij doen dat op het Woldkasteel in Tuk, Eben Haezer in Sint Jansklooster, De Samensprong in Steenwijk en De Slinge in Oldemarkt.

Burgemeester Rob Bats leest voor aan de peutergroep
Afbeelding
Raymond Ceulemans in actie
Glansrijke overwinning van Gert-Jan van der Veen op Raymond Ceulemans Sport 4 uur geleden
De drie punten van de gewonnen wedstrijd tegen Jubbega krijgt Olde Veste terug
VV Jubbega speelt competitie toch uit: Olde Veste tekent met succes bezwaar aan tegen KNVB Sport Insta-Dekop 5 uur geleden
Arend en Willy van Dalsem met burgemeester Rob Bats
Echtpaar Arend en Willy Van Dalsem-Remmelts is 65 jaar getrouwd Steenwijk Insta-Dekop 22 uur geleden
Doorbraak van de Kamperdijk, 1825
Nieuw project over de Overijsselse watersnoodramp van 1825 en de lessen hiervan voor het waterbeheer van de toekomst Algemeen 22 uur geleden
Afbeelding
2023 stabiel jaar voor Vitens, ondanks weersextremen Algemeen 23 uur geleden
Henk Raggers
Henk Raggers staat aan kop in het Jos Verheijen Memorial toernooi Sport 22 apr, 12:01

Abonneer gratis

op de digitale krant en ontvang
deze wekelijk in je mailbox.