Kalenberg landschap van Wim Tromp
Kalenberg landschap van Wim Tromp Foto: Aangeleverd

Zomerexpositie Galerie Kunst & Kleur: Kunst in de Weerribben

· leestijd 1 minuut Cultuur

STEENWIJK - Zes kunstenaars exposeren deze zomer hun werk in de sfeervolle galerie aan de Kalenbergergracht.

De manshoge beelden van Cortenstaal van Marc Deeleman trekken direct de aandacht en komen prachtig tot hun recht in het Weerribbendecor. Van kunstenaar Antoon van Wijk zijn enkele beelden te zien van brons, glas, of een combinatie van beide technieken. Speels en fantasierijk, geïnspireerd op zijn reizen naar onder andere India.

Binnen in de galerie exposeren twee kunstschilders hun werk. Van de Kalenberger aquarellist Wim Tromp zijn onder andere abstracte kleurrijke Weerribben-aquarellen te zien. Joke Ket weet als geen ander de sfeer van het wad te verbeelden, in al haar pracht en kleur. Haar schilderijen en objecten zijn deels opgebouwd uit strandvondsten en waddenslik.

Het theatrale werk van Nies Nijland-Pol, dromerige beelden in keramiek en schilderijen, lokt je verder de kas in. Verderop, tegen een decor van metershoog riet, vind je de vogels van keramiek van Geert Schuurman, meesterlijk weergegeven qua houding en kleur en komen voor in de Weerribben.

Ook nieuw in onze galerie is het werk van vijftal kunstenaars uit de Provence, zoals gravures van Nathalie Rousseau en keramiek van Helene Paris. Verder is er nieuw werk te zien van de Spaanse keramiste Montse Zurilla.

Inloopworkshop

Op zaterdag 16 juli kunt u kennismaken met de veelzijdige kunstenaar Joke Ket. Zij verzorgt die middag tussen 13.00 en 16.00 uur een inloopworkshop schilderen op een klein doek. Wilt u zeker zijn van deelname dan kunt u zich hiervoor vooraf aanmelden bij Galerie Kunst & Kleur, telefoon 0561-477573 of via kunstenkleur@gmail.com. Voor iedere bezoeker staat er die middag een drankje met iets lekkers klaar en ook kunt u in contact komen met enkele van de deelnemende kunstenaars. Past het niet de 16e juli? Dan bent u van harte welkom op een ander tijdstip.

Galeriehouders Irene van der Luit en Ted van Tol verwelkomen u graag tot 15 september tijdens de openingstijden, woensdag tot en met zondag van 11.00 tot 17.00. Website: www.galeriekunstenkleur.nl. Adres Galerie Kunst & Kleur, Kalenberg Noord 5 in Kalenberg.

Amazone van Nies Nijland
Goudvinken van Geert Schuurman
Statue of a cow van Antoon van Wijk