Hannie Diender
Hannie Diender Foto: Aangeleverd

Hannie Diender maakt ons een kleurrijk feest

· leestijd 1 minuut Cultuur

STEENWIJK - Op zaterdag 26 november zal om 10.30 uur in Galerie Steenwijk de expositie ‘Feest’ officieel geopend worden. De galerie heeft de afgelopen maanden al feest gehad met het winnen van de Anne Beeltje Cultuurprijs, maar heeft nu Hannie Diender uitgenodigd om met haar kleurrijke beelden en schilderijen daar nog een extra feesttintje aan te geven.

Hannie Diender (Kampen) is een veelzijdig kunstenares. Van uit haar enorme creativiteit vervaardigt zij beelden en schilderijen. Elk beeld en vorm heeft een kleurrijke, speelse en humoristische uitstraling waarin communicatie en emotie nadrukkelijk tot uiting komen. Ook haar vroegere, met cum laude afgeronde modevakschoolopleiding, is in de creaties duidelijk terug te vinden. 

Kleurrijk

Ieder beeld is uniek en heeft een eigen karakter, de een eigenwijs, de ander ondeugend en weer een ander onschuldig. Het geeft haar grote voldoening met haar beelden mensen vaak echt te raken. Ze vindt voortdurende inspiratie uit gebeurtenissen en mensen om haar heen. Vanaf 2005 is zij steeds succesvoller geworden. Heel veel beelden hebben, ook in het buitenland, een plekje gevonden. Haar schilderijen zijn minder bekend, maar net zo kleurrijk te noemen. Des te meer reden om deze ook eens in de schijnwerpers te zetten. Ook deze zijn een feest om te zien! 

De expositie is open van donderdag 24 november tot en met zaterdag 17 december 2022. U bent van harte uitgenodigd te komen kijken. De toegang is gratis. Open van maandag tot en met vrijdag elke middag van 13.30-17.00 uur en zaterdags van 10.00-12.30 uur. Er is een lift aanwezig. 

Voor meer informatie over de activiteiten van Galerie Steenwijk kunt u kijken op www.galeriesteenwijk.nl. Ook publiceren we regelmatig een update/foto’s op onze Facebookpagina: www.facebook.com/Galerie-SteenwijkAls u de uitnodigingen per mail wilt ontvangen van de exposities, stuur dan een bericht naar contact@galeriesteenwijk.nl o.v.v. ‘uitnodigingen’.

Werk van Hannie Diender
Werk van Hannie Diender
Werk van Hannie Diender
Afbeelding
Kinderen spelen de hoofdrol bij de Bibliotheek Kop van Overijssel Steenwijkerland 12 uur geleden
Bij het lassen wordt een laskap gedragen om de ogen te beschermen
Van lascursus tot workshop verzekeringen: Corso Vollenhove investeert in de toekomst Steenwijkerland 16 uur geleden
Kunstmarkt bij de Kleine Kerk Steenwijk
Oproep aan kunstenaars: meld je voor 15 juni aan voor de kunstmarkt Cultuur 17 uur geleden
Afbeelding
Wandelexcursie in De Wieden: De natuur in bloei! Steenwijkerland 23 uur geleden
Barsbekerbinnenpolder
Barsbekerbinnenpolder beter ingericht voor weidevogels: 'Samenwerking goed voor de natuur én de agrarische sector' Steenwijkerland gisteren
Afbeelding
Dweilorkesten zorgen zondag 26 mei voor gezelligheid in centrum Steenwijk: Koopzondag met Grand Finale op de Markt Cultuur gisteren