Kunstwerk van Geert Brouwer
Kunstwerk van Geert Brouwer Foto: Aangeleverd

Duo expositie van Marijke Braad en Geert Brouwer: Hout en Linnen

· leestijd 1 minuut Cultuur

STEENWIJK - Zaterdag 22 oktober opent om 10.30 uur de nieuwe expositie ‘Hout & Linnen’ in Galerie Steenwijk. Een duo expositie van Marijke Braad (olieverf schilderijen) en Geert Brouwer (beelden).

Voorzitter Henk van de Wal vertelt: “De galerie staat bekend om de grote diversiteit van exposities. Dit werk geeft weer een heel ander beeld dan de portretten van de vorige expositie, maar zeker weer het bezoeken waard! Iedereen is van harte welkom bij de opening; aanmelden is niet nodig.”

Marijke Braad

Marijke Braad haar olieverf schilderijen beelden op een zeer kleurrijke manier taferelen uit de natuur uit. Na 36 jaar werken bij Staatsbosbeheer kent ze als geen ander alle geuren en kleuren van bloemen, grassen, bomen en vogels. Ze vertelt: “Op mijn schilderijen ruik je bij wijze van spreken niet de olieverf, maar de geuren van de kruiden.’ In 1980 is ze begonnen met schilderen. Na twee jaar les is ze zelf verder gegaan. Gaandeweg is haar werk steeds groter geworden. Haar vader - meester Koopmans - begon in de jaren ‘60 Galerie Steenwijk. Kunst werd Marijke dus al vroeg bijgebracht. De kleurrijke beelden geven je een prachtig perspectief op wat de oplettende wandelaar hier in de omgeving kan tegenkomen.

Geert Brouwer

Geert Brouwer woont en werkt in Drenthe. Hij maakt zowel hele strak gevormde beelden maar ook ronde vormen en torso’s. Veel beelden creëert hij met hout, maar ook met steen en diverse andere materialen.

Van der Wal: “Daarnaast zijn we ontzettend trots om te melden dat Galerie Steenwijk de Anne Beeltje Cultuurprijs 2022 heeft gewonnen. Een prachtig bericht, een juryrapport met mooie woorden over de enorme inzet al vele jaren lang (sinds 1966) en het feit dat Galerie Steenwijk een enorme diversiteit van kunst laat zien. Wat een eer en wat kunnen we dit op dit moment goed gebruiken met een verhuizing in het vooruitzicht! De verhuizing die nu naar het lijkt begin volgend jaar gaat plaatsvinden. We houden u op de hoogte en tot die tijd blijft de programmering op de eerste verdieping gewoon doorgaan.”

Openingstijden tijdens exposities zijn: maandag tot vrijdag van 13.30 tot 17.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 12.30 uur. Er is een lift aanwezig. Voor meer informatie: www.galeriesteenwijk.nl of volg de Facebookpagina van Galerie Steenwijk voor de laatste updates en extra foto’s. 

Kunstwerk van Marijke Braad
Kemphaan
Vogel excursie Gaasterland op zaterdag 4 mei 2024 Algemeen Ingezonden 8 uur geleden
Afbeelding
Zomerse Exoten-Expeditie voor jongeren in Nationaal Park Steenwijkerland 8 uur geleden
Jannie Mol bij de huldiging 65 jaar lid, Jannie Baas (links) en Marie Strating -
Vrouwen van Nu Polder II/Steenwijkerwold viert 75-jarige jubileum in de Proefkolonie Steenwijkerland 10 uur geleden
De nieuwe trainer Peter Joustra -
Dubbelinterview: Peter Joustra volgt Hans Nijmeyer op als trainer van DIOS Sport 12 uur geleden
De tuin aan de Van Goghstraat
Tuincafé op zaterdag 4 mei in Steenwijk-West Steenwijk 14 uur geleden
Afbeelding
Automobilist gewond na aanrijding met trekker aan de Jan van Nassauweg in Giethoorn Met tien foto's 2 mei, 20:57
Afbeelding
Op maandag Workshop Fiets- en wandelapp Fietsknoop in Bibliotheek Steenwijk Steenwijk Insta-Dekop 2 mei, 19:00
Henk Holterman
Henk Holterman neemt afscheid van zijn werkzame leven bij Het Eethuisje van Kringloopwinkel Steenwijk Steenwijkerland 2 mei, 17:25
Frans en Jannie de Groot zijn beiden heel actief bij ANBO-PCOB Steenwijk -
PCOB Steenwijk is 40 jaar: 'Je kunt nog veel als je ouder bent' Steenwijk 2 mei, 15:30