Werk van Marc van Vliet
Werk van Marc van Vliet Foto: Aangeleverd

Gesprek met beeldend kunstenaar Marc van Vliet in De Meenthe op 15 februari

Cultuur

STEENWIJK - De Commissie Beeldende Kunst Steenwijkerland (CBK) organiseert samen met Rabo Theater De Meenthe dit voorjaar weer een aantal lezingen over kunst in de openbare ruimte. Op 15 februari is Marc van Vliet te gast. Hij laat niet alleen voorbeelden van zijn werk zien, maar gaat ook in gesprek met Loes Heebink, zelf beeldend kunstenaar en voorzitter van de CBK.

Marc van Vliet (1961) is een autodidact in verschillende disciplines. Hij is in 1980 zijn loopbaan begonnen als ontwerper. Vanaf 1999 is hij bekend geworden door de uitvoeringen en installaties van theatergroep TUIG, die als kenmerk hebben een cross-over van beeld, beweging, muziek en geluid. De laatste jaren ligt de nadruk in zijn werk op land-art, installaties en kinetische objecten (kunst die werkt met natuurkrachten).

Tweegesprek

Loes Heebink gaat met Van Vliet in gesprek over een aantal relevante thema’s, zoals de functie van kunst in de openbare ruimte, hoe gebruikers erop reageren en participatie.

U kunt kaarten voor deze lezing reserveren bij De Meenthe via www.demeenthe.nl en 0521-514004. De lezing begint om 20.15 uur.

Afbeelding
Onderzoek: Dit betaal je in 2024 voor een huwelijksceremonie in Drenthe en Overijssel Algemeen 18 mei, 12:00
Afbeelding
Uitnodiging 'Brandweerheld' voor Jonge mantelzorgers op 1 juni! Steenwijkerland 18 mei, 10:00
Breek door je Bubbel
VSBfonds ondersteunt verbindende ideeën met impuls 'Breek door je Bubbel' Algemeen 18 mei, 08:00