Theo Holleboom (midden), Bé Puister en Nienke van Scheepen
Theo Holleboom (midden), Bé Puister en Nienke van Scheepen Foto: Adri van Sleen

Theo Holleboom is 2000e bezoeker documentaire Steenwijker Toren

Cultuur

STEENWIJK - Luxor Steenwijk heeft vanmiddag de 2000e bezoeker van de documentaire Steenwijker Toren ontvangen. Het is Theo Holleboom. Uit handen van Bé Puister van de Historische Vereniging Steenwijk e.o. en Nienke van Scheepen van Luxor ontving de Steenwijker bloemen, een maquette van de Steenwijker Toren, tien vrijkaarten voor de bioscoop en een jaar lidmaatschap van de vereniging. 

“Dit is fantastisch, ik had het niet verwacht,” reageert Holleboom nadat hij de documentaire heeft bekeken. “Ik wilde al lang heen en had nog op deze laatste dag een kaartje kunnen bemachtigen,” vervolgt hij. Jaivy Hurkmans, manager van Luxor Steenwijk, reageert daarop. “Vanwege het grote succes, vertonen wij de documentaire ook nog de komende week. Hij verwacht komend weekend al de 2500e bezoeker te ontvangen. 

Kobie Storm van het filmteam noemt het bezoekersaantal ‘een overweldigend succes’, dat nog niet eerder in de geschiedenis van de bioscoop is voorkomen. Zelfs kassakrakers zoals ‘Avatar’ en ‘Top Gun’ werden niet door zoveel mensen bekeken. 

Gebikte stenen

Op de vraag hoe Holleboom de documentaire vond, reageert hij enthousiast: “Hele mooie beelden, vooral die van buitenaf en van boven.” Hij leerde ook nog iets nieuws over de Steenwijker Toren, namelijk dat deze is opgebouwd met gebikte stenen. Voor de rest kent de Steenwijker Toren weinig geheimen voor Holleboom, die eigenaar is van Bouwbedrijf Holleboom. “Ik ben er pas nog geweest om kijkglas aan te brengen,” illustreert hij. 

Gratis kaartjes

Wie interesse heeft om de gratis documentaire nog te zien moet zich wel vooraf aanmelden via: www.luxor.nl (via special events; documentaires). Hij is in ieder geval nog tot en met woensdag 5 juli te zien en eventueel nog langer mocht er daarna nog belangstelling zijn. De vereniging vertoont de documentaire vrijdag in Nijenstede en op een later moment ook nog in Zonnekamp en de Meenthehof.

Aanvallende actie van Jason Huisman
Update: Olde Veste wint laatste competitiewedstrijd tegen Alcides met 3-1 Met foto- en videoverslag 14 uur geleden
Bas Nijhuis
Bas Nijhuis volgt Overijsselse Olympische sporters in eigen Oost-serie 'Bas naar de Spelen' Sport 14 uur geleden
Diner en Blanc
Laatste kaarten in de verkoop Diner en Blanc Steenwijk 19 mei, 18:33