Sponsor Teun van Etten reikt de Steenwijker Toren Cup uit
Sponsor Teun van Etten reikt de Steenwijker Toren Cup uit Foto: Jacob Westra

Olde Veste wint Steenwijker Toren Cup

· leestijd 1 minuut Sport

STEENWIJK - Olde Veste heeft de voorbereiding op de nieuwe competitie afgesloten met het winnen van het toernooi om de Steenwijker Toren Cup. Zaterdagmiddag moesten er in de finalewedstrijd tegen Berkum strafschoppen aan te pas komen om de uiteindelijke winnaar aan te wijzen. Olde Veste doelman Tom Holleboom pakte daarbij de hoofdrol door twee strafschoppen te stoppen.

Na op de eerste speelavond, dinsdag, van Heerenveen te hebben gewonnen (4-1) moest de ploeg van trainer Dick Krommenhoek het zaterdag opnemen tegen Berkum. Het team van oefenmeester Arno Hoekstra had eerder met 2-0 van Alcides weten te winnen en daarmee leek het op weg om de titel te prolongeren. Zowel Olde Veste als Berkum spelen het komende seizoen in de vierde divisie en zullen elkaar begin oktober weer tegenkomen. Zaterdag kreeg het talrijke publiek al een leuk voorproefje want het duel was vanaf het begin tot het einde heel boeiend. Olde Veste opende brutaal en kreeg daarbij een aantal leuke kansen. Met twee treffers wist Jeffrey Dijkstra de thuisclub op een 2-0 voorsprong te brengen. Met die stand leek het te gaan rusten maar een ongenadig hard schot van Ivar Nijboer maakte het duel net voor de rust weer spannend.

Strafschoppen

Na de rust was Berkum de bovenliggende partij maar echt grote kansen kreeg het niet. Het duurde lang voordat Twan Knul de stand in evenwicht bracht. Olde Veste herstelde zich echter knap van die 2-2 en kreeg in de slotfase een aantal opgelegde kansen om alsnog de strijd in de regulaire tijd te beslissen. Brian van der Zweerde miste grote kansen en zijn tweede mogelijkheid eindigde op het aluminium. De noodzakelijk geworden strafschoppen bepaalden dat Olde Veste- aanvoerder Jason Huisman de Steenwijker Toren Cup uit handen van hoofdsponsor Teun van Etten in ontvangst mocht nemen.

Alcides wordt derde

In de strijd om de derde en vierde plaats bouwde Alcides een 3-0 voorsprong op en daarmee leek het de overwinning binnen te hebben. Maar tegenstander Heerenveen toonde veerkracht en kwam na de rust op gelijke hoogte. Ook op de vierde treffer van Alcides had de zaterdag eerste klasser een gepast antwoord. Na de 4-4 eindstand waren ook bij dit duel strafschoppen noodzakelijk hierbij bleek Alcides de betere ploeg.

Schaduwtoernooi

Het schaduwtoernooi werd een prooi voor het tweede team van Berkum. In de finale wist het met 4-1 te winnen van het tweede team van Olde Veste. MSC pakte met duidelijke cijfers (5-0) de overwinning in de strijd om de derde en vierde plaats ten koste van SVI O23.