Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Laatste orgelconcert Grote Kerk Steenwijk voor de restauratie

Cultuur

STEENWIJK - Op woensdag 16 augustus is er om 10.45 uur een orgelconcert in de Grote Kerk van Steenwijk.

Twee organisten van deze kerk, Janny Bennen-Stakelbeek en Arjan Oosterhof, zullen het concert geven. Het wordt een bijzonder concert: er worden namelijk diverse werken, onder anderen van Bach en Mozart, uitgevoerd voor vier handen en voeten. Daarnaast zullen Janny en Arjan solistisch optreden met composities van Bach en Reger.

Janny Bennen-Stakelbeek studeerde Hammond-orgel en kerkorgel aan het Twents Conservatorium in Enschede. Aan het conservatorium van Alkmaar behaalde zij de bevoegdheid lichte muziek/keyboards/piano. Na jaren les te hebben gegeven aan de muziekscholen in Drachten en Sneek heeft ze sinds een aantal jaren een lespraktijk aan huis. Ze is al 35 jaar verbonden als organist aan de Grote Kerk in Steenwijk.

Arjan Oosterhof volgde zijn orgelstudie op het conservatorium van Arnhem bij Theo Jellema. Hij volgde diverse masterclasses en trad tevens op als begeleider en solist bij diverse uitvoeringen en concerten. In het dagelijks leven runt hij een familiebedrijf in de oude binnenstad van Steenwijk. Hij is organist van de Steenwijkse Doopsgezinde Kerk en sinds eind 2022 ook van de Grote Kerk te Steenwijk.

Het is het laatste concert voordat eind augustus begonnen wordt met de restauratie van het orgel, die pas in 2026 afgerond zal zijn. Woensdag heeft u dus een laatste kans om het orgel vóór de restauratie te horen.

Het team van VV Steenwijk Old Stars: boven vlnr: Geert Kremer, Willem Vries, Frans van der Velden, Jan van Rosmalen en André Buimer, onder: vlnr: Wout Krist, Jan Brouwer, Bert Petersen en Edy Wester
VV Steenwijk Oldstars wint toernooi SC Heerenveen Sport 1 uur geleden
Cliënten en begeleider aan de slag in de keuken van De Otterskooi
Jonge mensen met dementie koken voor familieleden in Restaurant De Otterskooi Steenwijkerland 2 uur geleden
De Oldenhof
Tuinieren op De Oldenhof bovenal gezond en gezellig: Stichting zoekt vrijwilligers Steenwijkerland 3 uur geleden
De ijsbaan van Steenwijk met op de achtergrond IceBear
IceBear moet verontreinigde grond saneren Steenwijk 14 mei, 12:35
Afbeelding
Streektaal in de zorg: het geneest niet, maar voelt wel beter! Algemeen 14 mei, 11:00
GroenLinks wil rietteelt ondersteunen
GroenLinks Steenwijkerland: 'Maak concrete keuzes op basis van duurzame doelen' Steenwijkerland 14 mei, 09:06