John Körmeling op het 'We love Public Space Festival' in Rotterdam in 2022
John Körmeling op het 'We love Public Space Festival' in Rotterdam in 2022 Foto: Marcel Douwe Dekker

Kunstlezing op 14 november met John Körmeling in Rabo Theater De Meenthe

Cultuur

STEENWIJK - Beeldend kunstenaar en architect John Körmeling geeft dinsdag 14 november een lezing over zijn eigen monumentale werken in de openbare ruimte, getiteld ‘De rechte weg’. Hij studeerde bouwkunde aan de Technische Hogeschool Eindhoven en heeft een brede en onconventionele kijk op architectuur. Architectuur behelst volgens hem niet slechts bouwkunst maar is zo veel meer: stedenbouwkunde, design en beeldende kunst.

Körmelings werk bevindt zich op het grensvlak tussen kunst en architectuur. Een groot deel van zijn oeuvre draait rond het vinden van creatieve en artistiek verantwoorde, niet altijd praktisch haalbare, maar wel vaak humoristische oplossingen voor bijvoorbeeld het tekort aan parkeerplaatsen en voor files. Zo maakte hij in 1999 een reuzenrad voor auto’s in Utrecht: ‘Drive-in wheel’. Hij kreeg ook bekendheid met zijn werk ‘Draaiend huis’ (2009), dat op de Hasseltrotonde in Tilburg staat.

Programma De Stichting VORK Kunstlezingen organiseert dit seizoen in totaal vijf lezingen over kunst in de openbare ruimte. Het volledige programma van de lezingen vindt u op vorkkunstlezingen.nl of op de website van Rabo Theater De Meenthe te Steenwijk.

De eerste lezing is op 14 november door John Körmeling. Kaarten voor de lezing kunnen gereserveerd worden bij De Meenthe: 0521-514004 of via de website van De Meenthe. De lezingen beginnen om 20.15 uur.

Afbeelding
Bewonersbijeenkomst Theaterspektakel Kaatje bij de Sluis in Blokzijl Cultuur 18 mei, 16:00
Femke Welvaadt-Middelplaats -
Femke Welvaadt-Middelplaats: 'Inwoners niet als klant zien, maar als inwoners' Column 18 mei, 14:00
Afbeelding
Onderzoek: Dit betaal je in 2024 voor een huwelijksceremonie in Drenthe en Overijssel Algemeen 18 mei, 12:00
Afbeelding
Uitnodiging 'Brandweerheld' voor Jonge mantelzorgers op 1 juni! Steenwijkerland 18 mei, 10:00
Breek door je Bubbel
VSBfonds ondersteunt verbindende ideeën met impuls 'Breek door je Bubbel' Algemeen 18 mei, 08:00
Afbeelding
55ste editie Wielerspektakel Steenwijk Sport 17 mei, 20:35