Afbeelding
Foto: The Zone of Interest

Met drie trailers: Oscarwinnaars bij Filmhuis Steenwijk

· leestijd 1 minuut Cultuur

STEENWIJK – Het nieuwe programma van Filmhuis Steenwijk brengt van april tot juni weer een gevarieerd aanbod van aansprekende en prijswinnende films. De films beginnen om 20.15 uur in het DYKA Vestzaktheater.

Gerlach
Op vrijdag 5 april draait deze Nederlandse documentaire over de laatste kleine akkerbouwer onder de rook van Schiphol. Met humor en een filosofische blik biedt hij weerstand aan onteigening, ziekte en klimaatverandering.

Simple comme Sylvain
Op dinsdag 9 april zie je deze Franse satirische romcom over filosofieprofessor Sophia, die een seksloos huwelijk heeft met de belezen Xavier. Dan ontmoet ze aannemer Sylvain en spatten de vonken ervan af.

Monster
Op donderdag 18 april draait dit Japanse drama over een moeder die een leraar verantwoordelijk houdt voor het veranderende gedrag van haar zoontje. Maar naarmate het verhaal zich ontvouwt, komt de waarheid boven water.

Stop Making Sense
Op dinsdag 23 april zie je deze concertfilm over een legendarisch optreden van de New Yorkse band Talking Heads in 1983, met hun meest memorabele nummers zoals Once in a Lifetime, Slippery People en This Must be the Place.

The Zone of Interest
Op donderdag 2 mei draait dit oorlogsdrama over het gezin van een kampcommandant die in een dienstwoning grenzend aan Auschwitz woont. Hier creëert moeder Hedwig een paradijs voor haar gezin. Oscarwinnaar Beste Internationale Film.


About Dry Grasses
Op vrijdag 10 mei zie je dit Turkse drama over kunstleraar Samet. Hij werkt op een afgelegen plek in Anatolië in afwachting van overplaatsing naar Istanbul. Na onverwachte gebeurtenissen verliest hij alle hoop om te ontsnappen aan zijn grimmige leven.

Bonnard, Pierre et Marthe
Op dinsdag 14 mei draait dit Franse romantische drama. Als schilder Pierre Bonnard de raadselachtige Marthe ontmoet, is hij op slag verliefd. Zijn vriendengroep heeft echter bedenkingen bij deze muze, die de carrière van Pierre weleens in de weg kan zitten.

The Holdovers
Op dinsdag 21 mei zie je deze film over een norse leraar op een kostschool. Gedwongen om de kerstvakantie door te brengen met een handjevol leerlingen ontwikkelt hij een onwaarschijnlijke band met een slimme onruststoker en de chef-kok. Oscarwinnaar Beste Vrouwelijke Bijrol.

Inshallah a Boy
Op dinsdag 28 mei draait dit door ware gebeurtenissen geïnspireerde verhaal uit Jordanië. Weduwe Nawal raakt in een juridische strijd verwikkeld met haar bemoeizuchtige zwager die uit is op een deel van de erfenis van haar man.

Poor Things
Op dinsdag 4 juni draait dit ongelofelijke verhaal over de fantastische evolutie van Bella Baxter, een jonge vrouw die weer tot leven is gewekt door de briljante en onorthodoxe wetenschapper Dr. Godwin Baxter. Emma Stone won de Oscar voor Beste Vrouwelijke Actrice.

Io Capitano
Op dinsdag 11 juni zie je deze ontroerende tocht van twee tienerjongens, die hun familie in Senegal verlaten om hun droom van een beter leven in Europa na te jagen, maar al snel transformeren tot handelswaar voor mensensmokkelaars.

U vindt Filmhuis Steenwijk in het DYKA Vestzaktheater van Rabo Theater De Meenthe. Ga voor informatie en kaarten naar www.filmhuissteenwijk.nl.

The Holdovers
Ramy Youssef and Emma Stone in Poor Things
Vorige editie Rotary Gouden Knopentocht
Op Hemelvaartsdag: De Gouden Knopentocht in disco-stijl start op de Markt in Steenwijk Steenwijk Insta-Dekop 7 mei, 17:00
De Maten van de Keizer.
Luisterliedjes en poëzie met de Maten van de Keizer op 18 mei Cultuur 7 mei, 12:10
De beeldentuin van Galerie Beeldschoon.
Bezoek het Weldadig Oord en kom genieten van Beeldschone Kunst Algemeen 7 mei, 11:30

Abonneer gratis

op de digitale krant en ontvang
deze wekelijk in je mailbox.