Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Mantelzorgcafé in de Buze, voor alle mantelzorgers van Steenwijkerland

Evenement

STEENWIJK - Een gezellig lunchmoment met een kerstbrood en chocomel en de mantelzorgkletspot. Ontmoeten, ervaringen delen, positieve gezondheid en informatie halen! Dat biedt het Mantelzorgcafé voor mantelzorgers op dinsdag 19 december in de Buze. 

In de gemeente Steenwijkerland zijn veel mensen die langdurig en onbetaald voor een naaste zorgen. Bijvoorbeeld voor een zieke partner, ouder of kind. Als mantelzorger heb je het niet altijd even makkelijk. Hoewel de zorg voor een ander veel voldoening geeft, kun je als mantelzorger ook overbelast raken. Dit kan ertoe leiden dat je jouw zorgtaak niet meer optimaal kunt uitvoeren. Herken jij je hierin? Dan is het fijn om te weten dat Sociaal Werk De Kop kan helpen. 

Paula Bierma, coördinator van het Mantelzorgnetwerk: “Het kan helpend zijn om met lotgenoten te spreken, want dan is een half woord vaak genoeg door onderlinge (h)erkenning. Daarom organiseren we dit Mantelzorgcafé in de Buze, maar ook om het jaar samen op een fijne manier af te sluiten en te horen waar mantelzorgers behoefte aan hebben.” 

Aanmelden is nodig, dit kan tot en met maandag 18 december via mantelzorg@sociaalwerkdekop.nl of 0521-745080. Tijd: 12.00-13.30 uur, adres: Oostwijkstraat 110 in Steenwijk. 

Positieve gezondheid
Het team van VV Steenwijk Old Stars: boven vlnr: Geert Kremer, Willem Vries, Frans van der Velden, Jan van Rosmalen en André Buimer, onder: vlnr: Wout Krist, Jan Brouwer, Bert Petersen en Edy Wester
VV Steenwijk Oldstars wint toernooi SC Heerenveen Sport 15 mei, 15:37
Cliënten en begeleider aan de slag in de keuken van De Otterskooi
Jonge mensen met dementie koken voor familieleden in Restaurant De Otterskooi Steenwijkerland 15 mei, 15:00
De Oldenhof
Tuinieren op De Oldenhof bovenal gezond en gezellig: Stichting zoekt vrijwilligers Steenwijkerland 15 mei, 14:00