Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Tips voor het inrichten van je tuinkamer

· leestijd 1 minuut Partnerbijdrages

Je tuinkamer inrichten? In dit artikel lees je 6 tips die je hierbij kunnen helpen.

1: Tuinmeubelen

Wat natuurlijk niet kan ontbreken in je tuinkamer zijn een paar goede tuinmeubelen. Bij het kiezen van tuinmeubelen is het belangrijk om als eerste te kijken naar hoeveel ruimte je hebt in de tuinkamer. Dit bepaalt hoeveel tuinmeubelen je kwijt kan en hoe groot ze mogen zijn. Heb je veel ruimte? Dan kan je bijvoorbeeld gaan voor een lounge dining set.

Je hebt tuinmeubelen van allerlei materialen. Het is dus belangrijk om ook te bepalen welk materiaal je neemt. Het beste is om iets te kiezen dat bij de rest van het interieur past. Kijk ook naar wat voor onderhoud het materiaal nodig heeft.

Weet je welke tuinmeubelen je wilt? Het is altijd een goed idee om de meubelen uit te testen. Ga daarom zeker eerst even proefzitten voordat je een tuinmeubel koopt.

2: Verlichting

Een van de belangrijkste dingen bij het inrichten van je tuinkamer is de verlichting. Je kan het beste zorgen voor zoveel mogelijk daglicht in de tuinkamer.

Kaarsen geven een gezellige sfeer. Maar wil je ‘s avonds een spelletje spelen of een boek lezen? Dan is het belangrijk om ook voor goed kunstlicht te zorgen. Je kan een grote lamp ophangen, dat geeft wel veel licht maar geeft niet altijd een gezellige sfeer. Een goede veelgebruikte keuze in de tuinkamer zijn daarom led strips of led spots.

3: Een vloerkleed

Misschien niet het eerste waar je aan denkt bij het inrichten van een tuinkamer, maar een vloerkleed in de tuinkamer is een goed idee. Dit komt omdat een vloerkleed meteen een gezellige sfeer geeft. Je hebt veel verschillende materialen en kleuren vloerkleden. Zo kun je iets kiezen wat precies bij jou en je tuin past.

4: Groen

Groen zorgt ook voor een goede sfeer in de tuinkamer. Zet daarom wat leuke planten neer. Heb je een kleine tuinkamer? Dan is het een goed idee om de hoogte in te gaan met de planten. Je kan bijvoorbeeld bakken aan de muur opgehangen om de planten in te doen. Dit bespaart een hoop ruimte en ziet er leuk uit.

5: Leeshoek

Vooral in de winter is de tuinkamer een goede plek om wat te lezen. Daarom is het zeker een goed idee om ook een leeshoekje te maken in de tuinkamer. Dit kan je makkelijk doen met bijvoorbeeld een stoel en een lekker dekentje. Lees je veel in de tuinkamer? Dan is het belangrijk om hier ook bij het installeren van de verlichting rekening mee te houden.

6: Wanddecoratie

Wat ook goed past in een tuinkamer is wanddecoratie. Dit geeft een gezellige sfeer. Wanddecoratie is het mooiste als het goed bij de rest van het interieur past. Zorg er wel voor dat je niet te veel wanddecoratie neemt. Doe je dit wel? Dan zal dit al snel zorgen voor een drukke uitstraling en je tuinkamer lijkt dan kleiner.

Jubbega in de eerder dit seizoen gespeelde wedstrijd tegen Olde Veste
Nieuwe ontwikkeling: Jubbega gaat tóch de competitie niet uitspelen Sport 13 uur geleden
Afbeelding
Hey Terugwinnaar, doe jij ook mee met de grondstoffenspeurtocht? Speur mee in Steenwijk en win bioscoopkaartjes Steenwijk 15 uur geleden
Afbeelding
Olde Veste wint halve bekerfinale van SVBO Emmen Met video 16 uur geleden