Afbeelding
Foto: Pixabay

Verslag herenvoetbal van zondag 21 november

· leestijd 1 minuut Sport

De corona begint nu ook zichtbaar te worden in het voetbal. Dit weekeinde waren er opnieuw een aantal wedstrijden die niet door gingen. Daarnaast gaat het verschil in het aantal gespeelde wedstrijden aardig oplopen. Zo speelde Steenwijkerwold inmiddels acht wedstrijden terwijl in de zelfde klasse Oranje Zwart pas vijf duels speelde. 

Tweede Klasse K
VENO – Epe: afgelast wegens corona bij VENO

Derde Klasse D
Oldemarkt – Steenwijkerwold: 1-1 (1-1)
In de derby werden de punten gedeeld en daar schoot eigenlijk niemand iets mee op. De thuisclub opende de score via Wouter van der Vegt maar Boris Berghorst tekende voor de gelijkmaker. Door het 1-1 gelijkspel bleef Oldemarkt wel ongeslagen maar was het dit seizoen al de vierde puntendeling. Steenwijkerwold bezet momenteel een derde positie op de ranglijst. Maar door de vele wedstrijd die er vanwege corona uitgaan is de verhouding in het aantal gespeelde wedstrijd helemaal scheef.

Oranje Zwart – HODO afgelast 

Vierde Klasse A
Zandhuizen – Steenwijker Boys afgelast

Kraggenburg – BEW: 7-0 (4-0)
Na drie mooie overwinningen op de Blesse, Lemmer en Makkinga moest BEW het hoofd diep buigen in Kraggenburg. Uiteindelijk liep de teller op naar 7-0. Bij een vroege 2-0 achterstand kreeg BEW een aantal leuke kansen maar wist het de wedstrijd niet de spanning terug te geven. Na een 4-0 stand halverwege liep de nummer drie van de ranglijst in de voerde klasse A uit naar duidelijke cijfers.

Vijfde Klasse A 
Blankenham – Diever/Wapse: 2-4
Een aardige wedstrijd leverde Blankenham opnieuw geen punten op. Na 90 minuten bleek Diever/Wapse te sterk. Namens de thuisclub wisten Daniël ter Wijlen en Sven Jongsma wel te scoren maar dat bleek niet genoeg. Na zeven wedstrijden heeft Blankenham nog geen punten weten te behalen.

Scheerwolde - Wapserveen: 3-2 (1-1)
Danny Potkamp is weer terug in de gelederen van Scheerwolde. Na een uitstapje naar Steenwijker Boys en DVSV stond de Steenwijker weer op het veld en dat merkte tegenstander Diever/Wapse ook. Nadat Potkamp voor de rust al wist te scoren deed hij dat na de warme thee opnieuw twee keer. Dat leverde de thuisclub uiteindelijk de winst op.

Uffelte – Kuinre 2-9: (1-4)
Kuinre pakte weer een keer helemaal uit. Want als het goed loopt bij de ploeg van trainer Eric Folio dan krijgt een tegenstander een lastige middag. Nadat Jan Mulder de score namens Kuinre opende wist de thuisclub nog wel langszij te komen. Niek Hendriksen tekende voor de 1-2, waarna Sander Pit en opnieuw Niek Hendriksen de stand naar 1-4 tilden. Uffelte deed wel wat terug, maar Pit en Hendriksen wisten de tussenstand al snel op 2-6 te brengen. Mike Boerstra, Niek Hendriksen (zijn vierde) en Arnoud Koole brachten Kuinre in de buurt van de dubbele cijfers, maar toch kwamen er niet.

Afbeelding
Bijzondere pennen stelen de show in Bibliotheek Giethoorn en Oldemarkt Steenwijkerland 13 uur geleden
 Jaydy Schonewille en Jolijn Liezen
Finales op Olympische kwalificatietoernooi voor zwemmers Steenwijk '34 Sport 14 uur geleden
Afbeelding
Woningcorporaties geven antwoord op jouw vragen: Thema-avond georganiseerd door GroenLinks en PvdA Steenwijk 16 uur geleden
Afbeelding
Oscarwinnaar 'The Zone of Interest' bij Filmhuis Steenwijk Cultuur 20 uur geleden
Afbeelding
Koopjes in Steenwijk tijdens Zendemarkt en Voorjaarsbraderie: Voorjaarsbraderie uitgebreid met reuze klimattractie en glijbaan op de Markt Steenwijk 22 uur geleden
Sandra Lampe en Ronnie Venema
Voetbalvereniging d' Olde Veste '54 sluit met SC Heerenveen overeenkomst Sportief Partnerschap voor de jeugd Sport 18 apr, 20:54