Afbeelding
Wedstrijdposter

Kraker in de vijfde klasse: Steenwijker Boys tegen MSC Meppel

· leestijd 1 minuut Sport

STEENWIJK - Aanstaande zaterdag 26 maart staat om 17.00 uur een kraker in de vijfde klasse A Noord op het programma. De Steenwijker Boys ontvangen die dag buur MSC Meppel. Dit zijn de nummer één en drie op de competitieranglijst. 

Koploper MSC Meppel komt op bezoek op de Koperberg. Deze club heeft vanaf de herstart van de competitie de wind in de zeilen. De Meppelers hebben nog geen punt verlies geleden. Het scorend vermogen is bovendien hoog bij MSC. De derby tegen Alcides van 22 februari was een overtuigende prooi voor MSC. De mannen wonnen toen met de klinkende cijfers 7 – 1. Daarna volgen twee wedstrijden, die zo te zeggen, eenvoudig leken, maar ze moesten wel worden gewonnen. Afgelopen dinsdag 22 maart speelde MSC de uitwedstrijd tegen Geesbrug, de kwelgeest van Steenwijker Boys. De hoop van de Boys was, dat MSC punten zou verspelen. Het werd wel spannend in die wedstrijd, maar MSC Meppel was het die in de 86e minuut de winnende maakte: 2-3 en de drie punten meenam naar Meppel.

Countervoetbal bij Nagele

Bij de Steenwijker Boys stond op dinsdag 22 maart ook een inhaalwedstrijd op het programma tegen Nagele. Kort en bondig over die wedstrijd: de mannen van Nagele gingen beter om met de omstandigheden en waren maar voor één doel gekomen en dat was minimaal één punt. Het verloop van de wedstrijd viel de kant van Nagele op. De spelers konden achterover leunen en rustig de bal rond laten gaan. Voor de lange bal werd resoluut niet gekozen. Dus eigenlijk kon je wel spreken van countervoetbal. De trainer van Nagele had het goed ingeschat: geen ruimtes weggeven. Het veld werkte ook niet mee. Dat was hard en zeer lastig om daarop controle over de bal te houden. Nagele ging met deze omstandigheden het beste om.

Kraker op De Koperberg

MSC Meppel zal komende zaterdag de druk voelen, want de laatste ontmoeting in Meppel werd winst voor Steenwijker Boys. Het is de enige club die MSC Meppel heeft verslagen op sportpark Ezinge. MSC Meppel zal dus belust zijn op revanche. De Steenwijker Boys zullen ook druk voelen, want bij verlies, zal de ploeg de aansluiting met de hoger geklasseerde teams gaan verliezen. Als Steenwijker Boys mee wil blijven doen voor de bovenste plaats, moet verlies voorkomen worden. Dus het vooruitzicht is een spannende pot. MSC Meppel is de club, die zich wil revancheren en de Steenwijker Boys weten wat er op het spel staat. U bent natuurlijk allen van harte welkom op Sportpark ‘De Koperberg’.

Bericht van vv Steenwijker Boys