Steenwijker Boys tegen De Oeverzwaluwen
Steenwijker Boys tegen De Oeverzwaluwen Foto: BFL

Zaalvoetbalteam Steenwijker Boys wint nipt

Sport

STEENWIJK - Het zaalvoetbalteam van Steenwijker Boys moest maandagavond 7 maart de wedstrijd tegen Oeverzwaluwen tot het uiterste gaan om de overwinning binnen te slepen. 

Een treffer in de laatste minuut betekende de 4-3 terwijl doelman Mark Bethlehem vlak voor tijd nog redding moest brengen bij een gevaarlijke vrijetrap van de bezoekers. Het leek in eerste instantie geen moeilijke wedstrijd te gaan worden want Bas Ferwerda, Jordy Blijham en Bas Flobbe zetten de thuisclub op een 3-0 voorsprong. De Oeverzwaluwen, de nummer drie van de ranglijst, beet vervolgens van zich af en kwam helemaal terug tot 3-3. 

Bas Flobbe is reddende engel

Het leek op een gelijkspel uit te gaan draaien, maar Bas Flobbe bleek de reddende engel. Zijn treffer was de 4-3. Er was nog tijd over voor Oeverzwaluwen voor een tegenaanval en deze was kansrijk. Ten koste van een vrije trap moest Stefan Moes een duidelijke, maar nuttige, overtreding maken om te voorkomen dat de spits de gelijkmaker kon binnen schieten. De terecht gegeven vrije trap werd door doelman Bethlehem gepakt, waardoor de volle drie punten in Steenwijk bleven. 

Steenwijk Boys blijft koploper met nu 3 punten meer als directe concurrent Futsal Emmeloord/Boomsma 4. De volgende wedstrijd van Steenwijker Boys is op 23 maart op de sportvloer van de Meenthe. Tegenstander zal daarbij Workum 4 zijn. Aanvang 19.29 uur

Afbeelding
Arnold Struik jr. neemt de leiding in Jos Verheijen Memorial driebandentoernooi Sport 13 uur geleden
Olde Veste - Jubbega
Bestuur Olde Veste doet hernieuwde oproep aan KNVB: 'Door Jubbega uit de competitie te nemen beloon je de club' Sport 14 uur geleden
Jan Vayne en Adriaan Stoet
Wiedenconcert met Jan Vayne en Adriaan Stoet Cultuur 14 uur geleden