Monkey Fun Run
Monkey Fun Run Foto: Aangeleverd

Monkey Fun Run Steenwijk Vestingstad editie

· leestijd 1 minuut Sport

STEENWIJK – Dit jaar zal er weer een Monkey Fun Run plaatsvinden in Steenwijk. Deze obstakel run zal als titel ‘Steenwijk Vestingstad editie’ hebben.

Na twee jaar van afwezigheid door corona zal er op zondag 17 juli weer een obstacle run in Steenwijk plaatsvinden. Ook dit keer kan je de borst letterlijk nat maken want je zal diverse keren door en over het water gaan terwijl je diverse obstakels moet bedwingen.

Meerdere afstanden

Ook dit keer kan er weer gekozen worden uit meerdere afstanden. Wanneer je kiest voor de Ringstaartmaki zal je een route van ongeveer 4 kilometer lopen. Kies je voor de Brulaap is het parcours 8 kilometer en ga je voor de Gorilla dan is het parcours 12 kilometer lang. Het aantal hindernissen (obstakels) die je moet bedwingen hangt ook af van welke afstand je kiest. Bij de 4 kilometer kom je 25+ hindernissen tegen, voor de 8 km zijn dat er 35+  en bij de 12 km zullen dat er 45+ zijn. Zo kan iedereen zijn eigen uitdaging kiezen. Voor degene die al eens aan een obstacle run heeft meegedaan, zoals Mud Masters of Strong Viking, zullen vele obstakels terugvinden op ons parcours. Naast dat de Monkey Fun Run een aantal unieke hindernissen heeft, is de locatie ook uniek. Welke obstacle run kan zeggen dat ze dwars door het centrum, over de Wallen, door Park Rams Woerthe en langs de Ruxveense Plassen in zijn of haar stad gaan?

Tickets

Naast de reguliere tickets heeft de organisatie ook familytickets beschikbaar gesteld. Het familyticket is een combinatieticket van één kind en één volwassene. Ideaal als je samen met je zoon of dochter wilt lopen. Je moet overigens minimaal 6 jaar zijn en in het bezit van een zwemdiploma. Ben je met een groep van minimaal 8 personen, dan ontvang je 10% extra korting.

Fun voor jong en oud

De insteek van de Monkey Fun Run is om nadrukkelijk de funfactor hoog te houden. De organisatoren werken daarom bewust niet met tijdwaarneming om zo het wedstrijdelement eruit te halen. “Hoe tof is het namelijk om samen met je gezin, vrienden of teamgenoten samen deze strijd aan te gaan en elkaar er op de moeilijke momenten erdoorheen te helpen. We zien het dan ook echt als een dagje uit,” aldus de organisatie. “We gaan er een mooi feestje van maken met zijn allen en we zien jullie dan ook graag terug als deelnemer of als toeschouwer op zondag 17 juli.”

Heb je nog geen ticket? Scoor ‘m snel op via de website: https://monkeyfunrunsteenwijk.nl/. Op deze website vind je ook alle informatie en hoe het  parcours eruit ziet.

Parkoers 12 km
Parkoers 8 km
Parkoers 4 km
Knooppunt 33 aan de Onnastraat in Steenwijk
Op maandag Workshop Fiets- en wandelapp Fietsknoop in Bibliotheek Steenwijk Steenwijk Insta-Dekop 2 uur geleden
Henk Holterman
Henk Holterman neemt afscheid van zijn werkzame leven bij Het Eethuisje van Kringloopwinkel Steenwijk Steenwijkerland 4 uur geleden
Frans en Jannie de Groot zijn beiden heel actief bij ANBO-PCOB Steenwijk -
PCOB Steenwijk is 40 jaar: 'Je kunt nog veel als je ouder bent' Steenwijk 6 uur geleden
Afbeelding
Duurzaam Willemsoord organiseert op 29 mei informatieavond over zonnepark Steenwijkerland 12 uur geleden
Sjef Damhuis houdt zijn lezing in Hoogthij
Lezing Sjef Damhuis over nazi-terreur in Steenwijk: MFC Hoogthij met 200 bezoekers twee keer uitverkocht Steenwijkerland 14 uur geleden
Afbeelding
Oldtimer Festival Vollenhove is op zaterdag 11 mei Steenwijkerland 1 mei, 17:05
Afbeelding
Controle op waterkwaliteit zwemplassen van start Algemeen 1 mei, 15:30
Afbeelding
Arnold Struik jr. neemt de leiding in Jos Verheijen Memorial driebandentoernooi Sport 1 mei, 13:36
Olde Veste - Jubbega
Bestuur Olde Veste doet hernieuwde oproep aan KNVB: 'Door Jubbega uit de competitie te nemen beloon je de club' Sport 1 mei, 12:12