Olde Veste
Olde Veste Foto: Jacob Westra

Olde Veste oefent en voegt vijf nieuwe spelers toe

· leestijd 1 minuut Sport

STEENWIJK - Het eerste elfttal van Olde Veste is al weer in voorbereiding op het nieuwe seizoen. Doordat de velden aan de Parallelweg nieuwe kunstgrasvelden krijgen, trainen de eerste en tweede selectie op de velden van FC Meppel. 

De eerste wedstrijden zijn ook alweer gespeeld. Zo verloor Olde Veste met 5-3 van Alcides en won het afgelopen zaterdag de tweede wedstrijd in Wierden met SVZW als tegenstander. De eersteklasser bleek een maatje te klein. Na een 3-0 stand bij rust kwam er uiteindelijk een 1-7 eindstand op het scorebord. Voor Olde Veste wisten Jeffrey Dijkstra, Dave Kuurman (twee maal), Bas de Vries, Hessel Eikelboom en Harmen Nijboer (twee maal) te scoren.

Afscheid

De selectie van Olde Veste ondergaat in vergelijking met het afgelopen seizoen een aantal veranderingen. Twee weken geleden nam de club al afscheid van Erwin van Luik. Ook Bas Holleboom stopt bij het eerste elftal, terwijl doelman Justin Ronde de overstap maakt naar OZC Ommen.

Nieuwe spelers

Een aantal nieuwe spelers wordt tijdens de voorbereiding op het nieuwe seizoen toegevoegd aan de eerste selectie. Al eerder werd de komst van aanvaller Tom Kisjes (DESZ Zwartsluis) bekend gemaakt. Daarnaast keert een oude bekende terug. Na een aantal jaren bij FC Meppel te hebben gespeeld, komt Brian van der Zweerde de selectie weer versterken. Leon Knol wordt als keeper aan de selectie toegevoegd. Leon is afkomstig van Olyphia en speelde eerder voor zondag hoofdklasser MSC. 

Een ander nieuw gezicht is de 18-jarige middenvelder Niels ten Veen. Niels vertrok acht jaar geleden vanuit de jeugdopleiding van Olde Veste naar SC Cambuur. Bij Cambuur doorliep hij de gehele jeugdopleiding. Helaas zat er (nog) geen profcontract voor hem in. Daarop heeft Niels besloten om weer voor zijn oude club te gaan voetballen. 

Ook de 19-jarige aanvaller Noël Bacuna komt het volgend seizoen uit voor Olde Veste. De aanvaller is afkomstig van Achilles 1894 uit Assen en wordt naast speler ook jeugdtrainer. Naast deze nieuwe spelers worden ook verdediger Leon Hertongh en middenvelder Jetze Suiker vanuit de tweede selectie toegevoegd aan de eerste selectie.

De competitie start voor Olde Veste op 27 augustus met een thuiswedstrijd tegen het Utrechtse DHSC


Sjef Damhuis houdt zijn lezing in Hoogthij
Lezing Sjef Damhuis over nazi-terreur in Steenwijk: MFC Hoogthij met 200 bezoekers twee keer uitverkocht Steenwijkerland 6 uur geleden
Afbeelding
Oldtimer Festival Vollenhove is op zaterdag 11 mei Steenwijkerland 20 uur geleden
Afbeelding
Controle op waterkwaliteit zwemplassen van start Algemeen 22 uur geleden