Scheerwolde gaat op bezoek bij Blankenham
Scheerwolde gaat op bezoek bij Blankenham Foto: Archief Sieb van der Laan

Nieuwe shirts Willemsoord en derby in Blankenham

· leestijd 3 minuten Sport

STEENWIJKERLAND - De start van de competitie zit er op en de vaste supporters van de diverse clubs weten waar men de komende weken weer terecht kan. De snelste treffer van dit seizoen komt waarschijnlijk op naam van Stijn de Jong. De Oldemarkt speler wist in de eerste minuut al te scoren in het duel tegen Trinitas. In de voorbereiding verloor zijn team twee maal, maar drie keer was scheepsrecht. Op facebook mocht Oldemarkt trainer Gregory Wismeyer nog even de draak steken met zijn vorige werkgever. Het programma van dit weekeinde is als volgt: 

Competitie

Landelijke Vierde Divisie
AVV Swift - Olde Veste aanvang 14.30 uur
Op sportpark Olympiaplein zal Olde Veste zaterdagmiddag koploper Swift als tegenstander treffen. De Amsterdamse ploeg is met 12 punten uit vijf wedstrijden koploper. De enige wedstrijd die Swift verloor was bij Eemdijk. Het is te hopen voor Olde Veste dat de pijntjes mee vallen. Maar de blessures van Julian Zwoferink en Maikel Toeter leken dusdanig dat mee spelen zaterdag onmogelijk lijkt. Trainer Dick Krommenhoek vertelde voor de camera van OV-TV dat Jeffrey Dijkstra wel op de weg terug is. Op 22 oktober zal Olde Veste in een uitwedstrijd QVC voor de beker treffen.

Derde Klasse C (Oost)
Hattem - VHK aanvang 14.30 uur
VHK had een prima start van de competitie. Na een 2-0 achterstand tegen Ommen, met trainer Yves Heskamp op de bank, knokte de ploeg uit ’t Klooster zich knap terug naar een 3-2 overwinning. Met die drie punten op zak moet het op bezoek bij Hattem. Door de 6-0 overwinning staat de ploeg na de eerste speeldag als koploper aangemerkt.

Vierde Klasse A (Noord)
Willemsoord – Nagele aanvang 14.30 uur
In de eerste thuiswedstrijd van het nieuwe seizoen voor Willemsoord komt Nagele naar sportpark De Boschkamp. Opnieuw zal het voor de thuisclub een zaak zijn de schade beperkt te houden. “ We zitten in een overgangsjaar en zullen alle zeilen bij moeten zetten om het overeind te houden “ liet Bernhard Koning zich al eens ontvallen. Dankzij de sponsoring van Café de Huyskamer, Woudstra Auto’s en KeeperWinkel.nl kan Willemsoord zaterdag in nieuwe tenues binnen de lijnen komen.

Vijfde Klasse A (Noord)
Blokzijl – Espel aanvang 14.30 uur
Op bezoek bij HJSC maakte Blokzijl een prima in druk en kreeg het zelfs kansen op de gelijkmaker. Zaterdag tegen Espel, voor wie het de competitie start is, zal Blokzijl opnieuw gas moeten geven en proberen die hatelijke nul van het bord te spelen.

Vijfde Klasse G (Noord)
Steenwijker Boys – VCG aanvang 17.00 uur

De thuisclub begint met een lastige wedstrijd want het zal zich ongetwijfeld de uitslag van vorig seizoen nog heinneren. Toen werd er met 4-2 verloren door dat Enrico Schonewille er al vlot twee in had liggen. De Boys kwam bij Angelslo goed terug na een 2-0 achterstand (twee treffers van Sander Nijstad).

NKVV – Steenwijk aanvang 14.30 uur
Met pijn en moeite sleepte Steenwijk drie punten uit het vuur. Maar aan de andere kant toonde de ploeg ook karakter tot op het laatste moment door te vechten voor een goed resultaat. Clint Kruisweg was de uiteindelijke matchwinnaar. Zaterdag zal Steenwijk opnieuw een tegenstander krijgen die zich tot het uiterste zal verzetten. NKVV verloor de eerste wedstrijd met 5-1 van Bargeres.

SVBS 77 - SC Angelslo aanvang 14.30 uur
De 2-1 nederlaag bij Steenwijk werd door trainer Arjan Zomerdijk als verschrikkelijk zuur ervaren. “ We hadden minimaal recht op een punt “ was de trainer van mening. In de thuiswedstrijd tegen Angelslo krijgt SVBS de kans om de valse start recht te zetten.

Zondag

Tweede Klasse J (Noord) (alle wedstrijden beginnen om 14.00 uur)
VENO – LSC 1890
De tegenstander uit Sneek wist in tegenstelling tot VENO in het eerste competitieduel wel de drie punten binnen te halen. In de thuiswedstrijd tegen Pesse werd het 2-1. VENO verloor minimaal bij Oldeholtpade.

Derde Klasse A (Noord)
Oldemarkt is vrij
Read Swart - Steenwijkerwold

Het ambitieuze Steenwijkerwold startte goed deze competitie. “De eerste helft was het bij ons los zand”, mopperde Steenwijkerwold trainer Gerjan van der Hoogen na afloop. “We kregen kansen genoeg, maar Dwingeloo ook. Het had bij de pauze 2-0 kunnen staan, maar ook 1-3. Na de pauze hadden we alles behoorlijk onder controle, en achteraf vind ik ook dat we verdiend hebben gewonnen.” Staat te lezen op het leuke wedstrijdverslag op de Steenwijkerwold website.

Steenwijker Boys - Oranje Zwart
Steenwijker Boys verraste vriend en vijand met een hele goede eerste 45 minuten. Maar het probleem was het afmaken van de kansen. Daarvan zal men tegen een verdedigend sterk Oranje Zwart weinig van krijgen.

Vijfde Klasse A (Noord)
Kuinre – AVV
De eerste thuiswedstrijd zal al om 12.00 uur beginnen omdat de tegenstander AVV is. De ploeg komt van Terschelling en daardoor speelt het de wedstrijden op een tijdstip dat men ook terug kan naar het eiland. Hoe sterk deze klasse is moet nog blijken al gebon Kuinre keurig met een 2-2 gelijkspel bij FFS.

Vijfde Klasse B (Noord)
Giethoorn – Sport Vereent
Is de zevenklapper die Giethoorn in Scheerwolde behaalde een voorteken of een incident. Trainer Auke Taken wil dit seizoen oosten voor het beleid dat de club de afgelopen jaren had. Dan zal het voor de winst moeten gaan. Tegenstander Sport Vereent verloor de eerste wedstrijd met 2-0 van BEW.

Blankenham – Scheerwolde
Beide ploegen verloren hun eerste wedstrijd en nu moet blijken wat er in onderlinge ontmoeting te halen is.

BEW – Old Forward
Zowel BEW als Old Forward wonnen hun eerste wedstrijd. Alleen de ploeg uit Wilhelminaoord deed dat wel met opmerkelijk duidelijke cijfers (13-1)

Bestuurslid Ineke Kroese bekijkt een proef
Diplomarijden bij STAPS: alle 21 ruiters leggen dressuurproef succesvol af Sport 7 uur geleden
Wethouder Marcel Scheringa (rechts) en raadslid Roland Logtmeijer
Steenwijkerland wil flesjes en blikjes uit afval redden: gemeente plaatst 'doneerringen' Steenwijkerland 7 uur geleden
Andries Heidema
Provinciale Staten wil verder met Commissaris van de Koning Andries Heidema Algemeen 9 uur geleden