Brian van der Zweerde scoort een doelpunt
Brian van der Zweerde scoort een doelpunt Foto: Jacob Westra

Olde Veste pakt op gelukkige wijze de punten

· leestijd 2 minuten Sport

STEENWIJKERLAND - Twee weken voordat de competitie begint, krijgen de meeste ploegen al aardig vorm. Dat is aan de uitslagen ook wel te merken. Ondanks het dorpsfeest won Oldemarkt gewoon in Kuinre en heeft Oranje Zwart volgende week zondag een pittige wedstrijd voor boeg.

Competitie

Olde Veste heeft de eerste overwinning in de vierde divisie op zak. In eigen huis werd Huizen met een 3-1 nederlaag terug de bus in gestuurd. Dat was gezien de eerste 40 minuten een wonder, want de bezoekers deelden op alle fronten de lakens uit. Ondanks de vele mogelijkheden die de ploeg kreeg, was het met de rust in zicht niet verder gekomen dan Ć©Ć©n treffer van oud Almere City speler Theo Visser. Vijf minuten voor de onderbreking wist Maikel Toeter de wedstrijd een verrassende wending te geven. Bij een hoekschop viel de bal voor de voeten van de rechtsback en met een korte uithaal werd het spelbeeld geheel op zijn kop gezet.

Na de rust ktrrh Olde Veste, dat nog zonder Hessel Eikelboom en Jeffrey Dijkstra speelde, meer vertrouwen. Dat kwam ook omdat Huizen minder dominant speelde. Meer en langer balbezit was er voor de thuisclub. Toch kwam de 2-1 als een verrassing. De goed spelende Maikel Toeter haalde de achterlijn en zijn voorzet werd door Brian van der Zweerde binnen gewerkt. De 2-1 werkte bevrijdend voor OV. Langer hield het de bal in eigen bezit met daarbij uitblinker Sten Toeter in de hoofdrol. Een kwartier voor tijd wist Juules Kwant de bal hoog in het doel te werken en daarmee Olde Veste op een 3-1 voorsprong te zetten. Het bleek de genadeklap voor de bezoekers. Het team probeerde het nog wel, maar OV kreeg de betere kansen. Het bleef bij de mooie 3-1 en daarmee won de gelukkigste ploeg.

Beker zaterdag

VENO verloor zaterdagmiddag al met ruime cijfers van SV Oosterwolde 2-5. Die einduitslag kwam pas in de laatste vijf minuten tot stand. Na een 0-1 stand wist Daan Smit gelijk te maken en vervolgens tekende Frank Post voor de 2-1 voorsprong. Kansen waren er vervolgens over en weer en het leek erop dat de wedstrijd op een 2-2 gelijkspel zou uitdraaien. Na de 2-3 ging VENO opzoek naar de gelijkmaker maar kreeg de deksel op de neus.

VHK speelde een heerlijke wedstrijd in aanloop naar de competitie. In Marknesse keek het na een half uur spelen tegen een 2-0 achterstand aan. Maar de veerkracht die VHK toonde was geweldig. Twee treffers van Harne Lassche en de winnende van Edward Rook bezorgde VHK een 3-2 overwinning.

Willemsoord hield de schade, na de afstraffing van vorige week, nu beperkt. Het verloor in Geesbrug met 4-0 van VCG.

Steenwijker Boys verloor in eigen huis met ruime cijfers van Olde Veste 2. Het werd uiteindelijk 3-7, waarbij Justin Torn (twee maal) en Lars Rijke namens de Boys doel troffen.

Steenwijk liet het na om Nagele met een nederlaag naar de polder terug te sturen. Het was de betere ploeg en de tegenstander mocht de handen dicht knijpen dat het bij 1-1 bleef. Clint Kruisweg scoorde namens Steenwijk.

Na de ruime nederlaag van een week eerder wist ook nu Blokzijl niet te scoren. Bij Tonego werd een 6-0 nederlaag geleden.

SVBS 77 had een collectief falen en verloor in eigen huis met 3-1 van CVVO. Maikel Snel wist te scoren voor de ploeg uit Belt Schutsloot.

Beker zondag

Oldemarkt won ondanks het dorpsfeest met 3-1 in Kuinre. Dit is een uitslag waar vooral de thuisclub tevreden mee zal zijn. Jordy Kok, Roy Schokker en Bjorn Dekker waren de doelpuntenmakers voor Oldemarkt, terwijl Sander Pit tegen scoorde.

Steenwijkerwold won in en tegen Kraggenburg met 3-1. Een uiteindelijke verdiende overwinning waarbij Daan Kramer, Colin Peemen en Mitchell Mosterman de doelpunten voor de ploeg van trainer Gerjan van der Hoogen maakten.

Steenwijker Boys tegen Olyphia werd beslist door een schitterende assist van Samet Ata. De aanvaller bediende Jordi van Hien op maat bij de treffer die de enige van de wedstrijd was.

Oranje Zwart won met 3-0 van IJhorst. De ploeg komt, na de winst op Ruinerwold, in de bekercompetitie op zes punten. Omdat Wacker vorige week gelijkspeelde en dit weekeinde met 7-1 won van Ruinerwold is het onderlinge duel van volgende week beslissend. Oranje Zwart heeft aan gelijkspel voldoende. Stephan Besuyen was in de wedstrijd tegen IJhorst met drie treffers de grote man.

Giethoorn, Scheerwolde en BEW spelen niet in de bekercompetitie.